Ιατροδικαστής για Αγραφιώτου: Ο δράστης την κακοποίησε και την πέταξε από τα σκαλιά

Ιατροδικαστής για Αγραφιώτου: Ο δράστης την κακοποίησε και την πέταξε από τα σκαλιά

Ο δράστης συνέθλιψε το κεφάλι και τον θώρακα του θύματος πετώντας την από τις σκάλες του υπογείου και παραμένει άγνωστο αν τη βίασε πριν η μετά από αυτό

Καταπέλτης είναι το πόρισμα του εμπειρότατου ιατροδικαστή κ. Γιώργου Ντιλέρνια, που ολοκλήρωσε νωρίτερα το μεσημέρι την νεκροψία-νεκροτομή της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το θύμα έπεσε θύμα εξαιρετικά σκληρής εγκληματικής ενέργειας.

Η αιτία θανάτου της καταλήγει ο ιατροδικαστής είναι αποτέλεσμα πτώσης από ύψος και κλίμακα (σκαλιά) που ως αποτέλεσμα είχε να προκληθούν βαριές κακώσεις κεφαλής και θώρακος, οι οποίες και επέφεραν τον θάνατό της, αφού το σώμα την κατέληξε στο τρίτο υπόγειο μετά την ελεύθερη πτώση από τα σκαλιά του δευτέρου, όπου ο δράστης προφανώς την έσπρωξε.

Η πτώση της από τον δεύτερο στον τρίτο, αποδεικνύεται και από τις σταγόνες αίματος που βρέθηκαν στα σκαλιά μεταξύ δευτέρου και τρίτου υπογείου, αλλά και στον τοίχο του κλιμακοστασίου.

Θεωρεί μάλιστα δεδομένο ότι προηγήθηκε και άσκηση σωματικής βίας πριν το τελικό στάδιο, η οποία όμως είναι δύσκολο να αποδειχθεί στα μαλακά μόρια του προσώπου, αφού λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης (πέραν του μήνα) αυτά τα στοιχεία έχουν αλλοιωθεί.

Πρόσθετα, ο ιατροδικαστής καταλήγει στο συμπέρασμα και από τα στοιχεία της αυτοψίας, πως η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του θύματος ξεκίνησε από εκεί που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της στο δεύτερο υπόγειο του σουπερμάρκετ και εξελίχθηκε μέχρι τα σκαλιά, καταλήγοντας στο τρίτο υπόγειο. Αυτό προκύπτει από το συμπέρασμα ότι το παντελόνι και το εσώρουχο του θύματος βρέθηκαν στα πρώτα σκαλιά μεταξύ δευτέρου και τρίτου υπογείου, άρα αφού την ακινητοποίησε με χρήση βίας ο δράστης, την οδήγησε μέχρι το σκοτεινό κλιμακοστάσιο.

Στο σημείο αυτό γεννάται το ερώτημα, εάν ο δράστης πρώτα βίασε το θύμα στο σημείο που βρέθηκαν τα ρούχα και μετά την πέταξε από τις σκάλες ή την βίασε κάτω στο τρίτο υπόγειο σε αναίσθητη κατάσταση και καθώς ψυχορραγούσε και εν συνεχεία ανέβηκε πάνω και πέταξε τα ρούχα της, καθώς έβγαινε στα τελευταία σκαλιά του δευτέρου υπογείου και κατά την αποχώρησή του.

Λόγω της προχωρημένης όμως αποσύνθεσης και πάλι ήταν αδύνατο να αποδειχθεί με βεβαιότητα ότι έπεσε θύμα βιασμού ή όχι και έτσι αυτό παραμένει να υπάρχει ως συμπέρασμα από τα συνοδά στοιχεία και τον τρόπο που βρέθηκε το θύμα.

Προφυλακτικό στον χώρο δεν βρέθηκε, άλλα ούτε και τρίχα κατέστη δυνατό να εντοπισθεί στο σώμα της γυναίκας, τυχόν σωματικά υγρά στο δέρμα της έχουν επίσης καταστραφεί λόγω της αποσύνθεσης. Παρόλα αυτά ο ιατροδικαστής έλαβε επίκριμα από τα γενετικά όργανα του θύματος και όχι μόνο, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή ανάλυση πάντα σε μία προσπάθεια να ανακαλυφθεί τυχόν γενετικό υλικό του δράστη. Παράλληλα, τα ρούχα του θύματος και τα προσωπικά της αντικείμενα επίσης μεταφέρθηκαν όλα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., μήπως από αυτά εξαχθεί τυχόν γενετικό υλικό του δράστη.

Υπενθυμίζεται πως η τσάντα του θύματος βρέθηκε απείραχτη με χρήματα, κινητό τηλέφωνο, ταυτότητα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της Ελευθερίας Αγραφιώτου, τα οποία δεν πήρε ο δράστης μαζί του. Αυτό από μόνο του καθιστά ως ξεκάθαρα σεξουαλικά τα κίνητρα του δράστη και μάλιστα με κτηνώδη ένστικτα και συμπεριφορά.

Στο μεταξύ, οι άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που ερευνούν την υπόθεση Αγραφιώτου, πλέον “χτενίζουν” την περιοχή του σουπερμάρκετ για τυχόν μάρτυρες και τυχόν αξιοποιήσιμα στοιχεία για τον εντοπισμό του αδίστακτου δολοφόνου της, ενώ θα ζητηθεί και πάλι το υλικό του κλειστού κυκλώματος της επιχείρησης ή και παρακείμενων επιχειρήσεων αν και λόγω των πολλών ημερών που έχουν περάσει είναι δύσκολο να έχει κρατηθεί από κάπου υλικό.

Τέλος, δεν βρέθηκαν σακούλες σουπερμάρκετ, παρά μόνο η τσάντα της με τα προσωπικά της αντικείμενα, άρα η Αγραφιώτου δεν είχε προλάβει να ψωνίσει στο κατάστημα και αυτό καθιστά ακόμα πιο δύσκολο τον εντοπισμό τυχόν μαρτύρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα