Ισόβια στον 36χρονο από την Άρτα: "Έπινα κόκα, έκοβα, έβραζα το θύμα μου"

Ισόβια στον 36χρονο από την Άρτα: "Έπινα κόκα, έκοβα, έβραζα το θύμα μου"

Ισόβια κάθειρξη στον 36χρονο που σκότωσε, τεμάχισε, έβρασε και πέταξε σε υπόνομο το θύμα του. Ανατριχιαστική η απολογία του

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 3,5 χρόνων, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κακουργημάτων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, στον 36χρονο από τους Κεραμάτες της Άρτας, ο οποίος πριν από ένα χρόνο, σκότωσε, τεμάχισε, έβρασε και πέταξε σε υπόνομο, ένα 48χρονο από την Φιλιππιάδα.

«Έπινα κόκα, έκοβα, έβραζα.... Έπινα κόκα, έκοβα, έβραζα...». Ήταν η πιο χαρακτηριστική φράση στην απολογία του 37χρονου σήμερα Φώτη Γκόγκου, από τους Κεραμάτες Άρτας.

Με ψυχραιμία και με λεπτομέρειες που σοκάρουν περιέγραψε την αποτρόπαιη πράξη του. Το πιο ειδεχθές έγκλημα στα αστυνομικά χρονικά της Ηπείρου.

Ένα έγκλημα που ξεκίνησε από τις διαφορές που είχαν, θύτης και θύμα, πάλι για τα ναρκωτικά!

Από την ηλικία των δεκαπέντε χρονών έκανε χρήση χασίς και χαπιών. Από τα 18 του ενδοφλέβια ηρωίνη. Έκλεβε, πουλούσε ηρωίνη και ναρκωτικά για να μπορεί να έχει τις ποσότητες που χρειάζονταν ο ίδιος.

Από μαθήτρια στα σκληρά ναρκωτικά και η 26χρονη φίλη του, Φαίδρα Κατσίκα. Η προσπάθεια που είχε κάνει για αποτοξίνωση απέβη άκαρπη.

Το μοιραίο βράδυ επέστρεφαν μαζί στο σπίτι του πρώτο στους Κεραμάτες Άρτας. Εκεί περίμενε ο 48χρονος από τη Φιλλιπιάδα.

Φαίνεται ότι γνωρίζονταν καλά, από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών. Υπήρχαν και οικονομικές διαφορές. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι το θύμα του είχε κλέψει ποσότητα ηρωίνης και 700 ευρώ.

Ο ισχυρισμός αυτός δεν επιβεβαιώθηκε, ούτε αποδείχθηκε.

Μπήκε στο σπίτι. Έκαναν όλοι μαζί χρήση ναρκωτικών. Ηρωίνη η 26χρονη και το θύμα, κοκαΐνη ο δράστης.

Λογομάχησαν. Τότε ο 36χρονος πήρε το πιστόλι που είχε κρυμμένο στο μαξιλάρι του καναπέ. Πυροβόλησε δύο φορές προς την κατεύθυνση του θύματος.

Ο τρίτος πυροβολισμός ήταν στο κεφάλι.

Ο 48χρονος έπεσε νεκρός.

Και η φρίκη μεγαλώνει.

Από τις εννέα το βράδυ περίπου, που έγινε η δολοφονία, μέχρι τις εννέα το πρωί, επί δώδεκα ολόκληρες ώρες ο δράστης έκανα τα πάντα για να εξαφανίσει το πτώμα.

«Τον γύρισα μπρούμυτα... Άρχισα να τον κόβω από κάτω προς τα πάνω... Έβαλα το καζάνι. Έβραζα και πέταγα στο βόθρο. ... Έπινα κόκα, έκοβα, έβραζα και πέταγα.... Τελείωσα το πρωί και έπεσα για ύπνο. Μετά τα μεγάλα οστά τα πέταξα στον Άραχθο.... Όταν πίνεις κόκα, δεν υπάρχει τίποτα. Γίνεσαι καβαλάρης... Είσαι εσύ και ο Θεός...».

Με τόσο απόλυτα κυνικό τρόπο, απολογήθηκε στους δικαστές και τους ενόρκους!

Τις ίδιες κι ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες, πιο σοκαριστικές και φρικιαστικές είχε περιγράψει στον πραγματογνώμονα που τον εξέτασε και περιλαμβάνονταν στην έκθεση που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή της φίλης του... Κι εκείνη με τη σειρά της, χρήστης ηρωίνης επί δέκα περίπου χρόνια, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα.

Παρόλη τη χρήση που είχε κάνει, κατάφερε να περπατήσει αρκετά χιλιόμετρα και να φτάσει από τους Κεραμάτες στο γεφύρι της Άρτας όπου έμεινε με τις ώρες γιατί ήθελε «ν' ανασάνει».

Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε και για τους δύο. Ομόφωνη η απόφαση του Μικρού Ορκωτού. Όμως καμία ποινή δεν μπορεί να σβήσει τη φρίκη του συγκεκριμένου εγκλήματος.

πηγή: epiruspost.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network