Κακουργηματικές διώξεις για τον 'αλαφροχέρη' σεκιουριτά από την Κρήτη

Κακουργηματικές διώξεις για τον 'αλαφροχέρη' σεκιουριτά από την Κρήτη

Η εισαγγελία Ηρακλείου Κρήτης άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο 45χρονο σεκιουριτά που φαίνεται να υπεξαίρεσε 1,2 εκατομμύρια ευρώ

Κακουργηματικές είναι οι διώξεις που άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας Ηρακλείου στον σεκιουριτά για την υπεξαίρεση του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ.

Σήμερα ο 45χρονος σεκιουριτάς πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε διώξεις για: υπεξαίρεση με αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τελεσθείσα και κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις και σε τρεις ακόμα εργαζόμενους της εταιρίας για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση ενώ παράλληλα έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους. Χτες μάλιστα είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο που αποκαλύπτει το colpo grosso του 45χρονου για να βάζει στο χέρι τα χρήματα.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας σεκιούριτι

Έχοντας οργανωμένο σχέδιο, για τουλάχιστον έξι με οκτώ μήνες όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 45χρονος σεκιουριτάς έβαζε χέρι στα χρήματα των ΑΤΜ.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στo  Cretapost ο ιδιοκτήτης της εταιρείας σεκιούριτι Χάρης Ρισσάκης στην οποία δούλευε ο άνδρας,  είναι εκπληκτικό το πως κατάφερε να ξεγελάσει το ηλεκτρονικό σύστημα των τραπεζών ενώ τονίζει ότι έλεγχε εξ ολοκλήρου τον ανεφοδιασμό τους.

Αίσθηση επίσης προκαλεί ότι ο υπάλληλος άδειασε το κεντρικό χρηματοκιβώτιο της εταιρείας βάζοντας τα χρήματα σε ένα χαρτόκουτο  ενώ γνώριζε ότι τον καταγράφουν κάμερες και ανενόχλητος αποχώρησε από τον χώρο (δείτε εδώ).

Η εταιρεία έχοντας συστήματα παρακολούθησης σε αρκετά σημεία στην πόλη του Ηρακλείου ακολούθησε την πορεία του ενώ φαίνεται ότι πριν αναχωρήσει για την Αθήνα έκρυψε τα χρήματα σε μέρος κοντά στην Λεωφόρο Κνωσσού.

Περίπου μία εβδομάδα μετά την υπεξαίρεση, ο 45χρονος, εμφανίστηκε στον εισαγγελέα Ηρακλείου, συνοδευόμενος από δικηγόρους προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του, καταθέτοντας ότι τα λεφτά τα είχε πάρει επειδή χρώσταγε σε τοκογλύφους.

Επειδή είχε παρέλθει το αυτόφωρο, ο σεκιουριτάς δεν συνελήφθη, με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να είναι αγανακτισμένος που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

“Δεν έχω καταλάβει ακόμα για ποιο λόγο αυτός ο άνδρας είναι στο σπίτι του και κοιμάται ήσυχος ενώ εγώ τραβιέμαι από το πρωί μέχρι το βράδυ για να δω πως θα βγάλω την χασούρα του 1.200.000 ευρώ, πως θα σώσω την εταιρεία και θα προφυλάξω τα 200 άτομα προσωπικό.”  λέει ο κ. Ρισσάκης.

Παράλληλα ο X. Ρισσάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς του 45χρονου όσον αφορά το τι έγιναν τα χρήματα ενώ θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα στον άνδρα ζητώντας του να επιστρέψει ακόμα και ένα μέρος των χρημάτων που υπεξαίρεσε, προκειμένου να κλείσει την μαύρη τρύπα που έχει δημιουργηθεί στην εταιρεία, δηλώνοντας ότι θα τον βοηθήσει ο ίδιος αν προβεί σε αυτήν την ενέργεια.

Πηγή: Cretapost

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο ντοκουμέντο: Το colpo grosso του σεκιουριτά ληστή στην Κρήτη

SHARE:

24Media Network