‘Καθαρά’ όλα τα όπλα που μέχρι τώρα ξεθάφτηκαν από το κρησφύγετο του Μώλου

‘Καθαρά’ όλα τα όπλα που μέχρι τώρα ξεθάφτηκαν από το κρησφύγετο του Μώλου

Συνεχίζονται οι έρευνες και οι ανασκαφές στην αγροικία του Μώλου Φθιώτιδας μέχρι να βρεθεί και το τελευταίο όπλο και η τελευταία σφαίρα που ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του είχαν «αποθηκεύσει» θάβοντάς τα στον προαύλιο χώρο.

«Καθαρά» αποδείχτηκαν τελικά όλα τα όπλα που ξέθαψαν οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής μέχρι στιγμής από την αγροικία του Μώλου Φθιώτιδας.

Από την βαλλιστική εξέταση που ακολούθησε και για την οποία δόθηκε άμεση προτεραιότητα, δεν προέκυψε τελικά να έχει χρησιμοποιηθεί ο οπλισμός αυτός σε προηγούμενη εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια, ενισχύοντας την πεποίθηση των Αρχών, ότι τα τελευταία χρόνια τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων αποφεύγουν τα όπλα «ταυτότητα» και αμέσως μετά τις όποιες ενέργειές τους τα απορρίπτουν ή τα καταστρέφουν.

Αυτό βέβαια δυσκολεύει κατά πολύ το έργο της Αντιτρομοκρατικής να μπορέσει να συνδέσει με τεκμήρια την δράση του Πετρακάκου και των συνεργών του με συγκεκριμένα χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, όπως για παράδειγμα το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ στην Λ. Συγγρού, που ειδικά λόγω της ανεύρεσης αντιαρματικού εκτοξευτήρα RPG, δημιούργησε και ανάλογες προσδοκίες…

Η έρευνα στην αγροικία συνεχίζεται και οι ανασκαφές θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί και το τελευταίο όπλο και η τελευταία σφαίρα που ο Γιώργος Πετρακάκος και οι συνεργοί του είχαν στεγανοποιήσει προσεκτικά με νάιλον και είχαν «αποθηκεύσει» σ τον προαύλιο χώρο της αγροικίας, θάβοντάς τα μέσα στο χώμα, αλλά έτοιμα προς χρήση… ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Υπενθυμίζεται πως από το σημείο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 6 πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ, 2  αυτόματα όπλα Ούζι, 7 γεμιστήρες, 2 σιγαστήρες, ανταλλακτικά τυφεκίων (κλείστρα, ελατήρια κλπ.), ζελατοδυναμίτιδα, ένας αντιαρματικός εκτοξευτήρας RPG, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

«Καθαρά» είχαν προκύψει και τα όπλα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα που έμενε ο Πετρακάκος με την Θεοφίλου και τα δύο τους παιδιά στον Βόλο. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα