Κατηγορούμενος για κακουργήματα ο Αλέξης Μητρόπουλος

Press Conference of Alexis Mitropoulos at The Greek Parliament, on August 31, 2015  /        ,  31 , 2015
Press Conference of Alexis Mitropoulos at The Greek Parliament, on August 31, 2015 / , 31 , 2015 NIKOS LIBERTAS/SOOC

Σε δύσκολη θέση ο Αλέξης Μητρόπουλος. Σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής ασκήθηκε δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Πόσα χρήματα φέρεται να οφείλει

Ποινικές διώξεις για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος άσκησε  η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, σε βάρος του καθηγητή και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου.

Η υπόθεση, που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια και οδήγησε στην έξοδο του Αλ. Μητρόπουλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, κινήθηκε νομικά όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε  το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο που διατάχθηκε, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί. Ο ίδιος έχει αρνηθεί κατά καιρούς τις κατηγορίες

Η απαγγελία των κατηγοριών, έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας  ΔΟΥ και αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής προ 16 ετών, όταν όπως καταγγέλθηκε, φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με την φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 440.000 ευρώ.

Με τις προσαυξήσεις πάντως το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος είναι περίπου τα διπλάσια.

Διαβάστε τι απαντά ο ίδιος ο εργατολόγος στην απαγγελία των κατηγορίών

Η υπόθεση που εμπλέκει τον Μητρόπουλο

Με έγγραφό του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο κ. Δραγάτσης ζ ητούσε στα τέλη Αυγούστου να διαβιβαστεί στη Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας του τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα συγκεκριμένα αδικήματα, τα οποία αφορούσαν την μη έκδοση απόδειξης για αμοιβή περίπου ενός εκατομμυρίου που φέρεται να έλαβε από διεκπεραίωση υπόθεσης που χειρίστηκε ως δικηγόρος προ πολλών ετών. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν δύο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για τον χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

Η υπόθεση που απομάκρυνε τον εργατολόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Σκευωρία» και «υπηρεσιακή αθλιότητα» κατήγγειλε το Σεπτέμβρη ο Αλέξης Μητρόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στόχος ήταν  ο εξοστρακισμός του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και διαμηνύοντας πως δεν θα αφήσει "ούτε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποιον σύντροφο" να τον σπιλώσει.

Ωστόσο, ο κ. Μητρόπουλος, δεν κατονόμασε ποτέ ποιος είναι εκείνος, ο οποίος ενήργησε για να φτάσει ξανά ο φάκελός του στη Βουλή, παραμονές της διάλυσής της. Μίλησε για «αλληλουχία γεγονότων που οδηγούν σε πρόσωπο» και υποστήριξε πως «άλλοι παύθηκαν σε ένα βράδυ και άλλοι αναβαθμίσθηκαν σε ένα βράδυ για να έρθει η υπόθεσή μου στο προσκήνιο» και ισχυρίστηκε πως ο εφοριακός, που επέβαλε το πρόστιμο πήρε προαγωγή, ενώ από τον εφοριακό που διαφωνούσε για την υποβολή προστίμου αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Για μεθόδους «μαφίας» και αριστερής αλητείας, κάνει λόγο ο Μητρόπουλος

Άδεια από τη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη στον Α. Μητρόπουλο ζητά ο Οικονομικός Εισαγγελέας

Αλέξης Μητρόπουλος: Με υπονόμευσαν υπηρεσιακοί παράγοντες. Δεν αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network