Κιβωτός του Κόσμου: Από τις έρευνες προκύπτουν διαρκώς νέα στοιχεία και νέες ύποπτες δραστηριότητες

Κιβωτός του Κόσμου: Από τις έρευνες προκύπτουν διαρκώς νέα στοιχεία και νέες ύποπτες δραστηριότητες
Ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα youtube

Μόνο σύντομη δεν θα μπορέσει να είναι όπως όλα δείχνουν η έρευνα για την «Κιβωτό του Κόσμου», καθώς πέρα από την έρευνα για τις σεξουαλικές και σωματικές κακοποιήσεις, «τρέχει» και η έρευνα για την τέλεση τυχόν οικονομικών εγκλημάτων.

Στην εισαγγελία παραδόθηκε ο φάκελος με τις έως τώρα έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας που γίνεται για την πιθανή τέλεση οικονομικών εγκλημάτων στην Κιβωτό του Κόσμου.

Όλα τα στοιχεία από τις κατασχέσεις των φακέλων από τις δομές της ΜΚΟ σε Αθήνα και επαρχία και τα χρήματα με μηδενικά που ζαλίζουν, τα οποία έχουν κατασχεθεί, από τις κατ’ οίκον έρευνες του ζεύγους των κορυφαίων στελεχών, βρίσκονται ήδη σε γνώση των εισαγγελικών Αρχών, όπως αναφέρουν όμως οι γνωρίζοντες, η έρευνα έχει μόλις στην πραγματικότητα ξεκινήσει.

Από εδώ και πέρα θα ερευνηθεί το σημαντικότερο σκέλος αυτής της πλευράς της υπόθεσης, που είναι η κίνηση του χρήματος, δηλαδή που και πώς κατέληγε και αν κατέληγε εκεί που αρχικά προοριζόταν ή για τον παράνομο πλουτισμό κάποιων. Βεβαίως στα νούμερα για τα οποία γίνεται η έρευνα αν αποδειχθούν ατασθαλίες, θα είναι σε κακουργηματικό επίπεδο.

Ενδεικτικά, οι Αρχές είχαν τη γνώση ότι στην τραπεζική θυρίδα που έσπευσε η σύζυγος του κορυφαίου στελέχους να αδειάσει, ότι ενδεχομένως κρυβόταν ένα εκατομμύριο ευρώ και πλήθος από κοσμήματα και τιμαλφή ανυπολόγιστης αξίας. Μέρος των εφόδων και των κατ’ οίκον ερευνών αλλά και της άρσης του τραπεζικού απορρήτου αφορά στον εντοπισμό αυτών των ποσών που υπήρχαν στην θυρίδα.

Από την γνώση που έχουν οι Αρχές, μόνο σε 2-3 τραπεζικούς λογαριασμούς τους, εντοπίστηκαν 300.000 ευρώ και αναμένεται η απάντηση και από τις υπόλοιπες τράπεζες που είχαν ανοίξει λογαριασμούς. Στο διαμέρισμά τους στην δομή του Κολωνού εντοπίστηκαν σε χρηματοκιβώτιο και κατασχέθηκαν μαζί με έγγραφα και 350.000 ευρώ… με το ερώτημα να παραμένει αναπάντητο και για το τι ήταν αυτά τα χρήματα και αν έπρεπε να βρίσκονται εκεί ή σε λογαριασμούς της ΜΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι στο σκέλος της τέλεσης πιθανών οικονομικών εγκλημάτων έχουν εμπλακεί και άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες και ανεξάρτητες Αρχές του Κράτους.

Παράλληλα με αυτό το σκέλος της έρευνας όμως που ενδεχομένως να βγάλει «λαβράκια» για την «Κιβωτό» και τους πρώην διαχειριστές της, «τρέχει» και η έρευνα της εισαγγελίας ανηλίκων για τις καταγγελίες περί σεξουαλικών, σωματικών κακοποιήσεων και της γενικότερης κακοποιητικής συμπεριφοράς των υπευθύνων και κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης έναντι των παιδιών που φιλοξενούσαν.

Οι Αρχές προσπαθούν να πείσουν να καταθέσει έναν ακόμη ενήλικο αγόρι, που σύμφωνα με τον φίλο του 19χρονου, είχε πέσει και εκείνο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από το κορυφαίο στέλεχος της οργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά όμως στο σκέλος της γενικότερης κακοποιητικής συμπεριφοράς που φέρονται να έχουν δεχθεί επί σειρά ετών παιδιά που φιλοξενήθηκαν στις δομές της «Κιβωτού» οι καταγγελίες πλέον είναι πολλές και δεν φαίνεται οι Αρχές να δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν στοιχεία και να επιμερίσουν ενέργειες σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες αυτές συνεχίζονται και θα συνεχιστούν και ενδεχομένως ίσως και πριν τα Χριστούγεννα να υπάρξουν εξελίξεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα