Κρεοπώλης προσποιούνταν τον αστυκτηνίατρο και εκβίαζε τους ανταγωνιστές του

Κτηνοτρόφος βόσκει τα πρόβατα του σε λιβάδι έξω από την Φαρκαδόνα Τρικάλων. 
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Κτηνοτρόφος βόσκει τα πρόβατα του σε λιβάδι έξω από την Φαρκαδόνα Τρικάλων. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Αντέγραψε τα στοιχεία του αστυκτηνιάτρου που έλεγχε το κατάστημά του, ο οποίος ήταν και καθηγητής Πανεπιστημίου, έφτιαξε πλαστή ταυτότητα και άρχισε να πραγματοποιεί εφόδους για υγειονομικούς ελέγχους σε ανταγωνιστές του, τους οποίους μάλιστα εκβίαζε για να μην τους βεβαιώσει πρόστιμα για υγειονομικές παραβάσεις

Τον πιο απίθανο και παράνομο βεβαίως τρόπο σκαρφίστηκε ένας 51χρονος κρεοπώλης για να μπορέσει να ξανανοίξει το κατάστημά του στον Πειραιά που είχε κλείσει εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Αντέγραψε τα στοιχεία του αστυκτηνιάτρου που έλεγχε το κατάστημά του, ο οποίος μάλιστα ήταν και καθηγητής Πανεπιστημίου, έφτιαξε πλαστή ταυτότητα αστυκτηνιάτρου και άρχισε να πραγματοποιεί εφόδους για υγειονομικούς ελέγχους σε ανταγωνιστές του, τους οποίους εκβίαζε για να μην τους βεβαιώσει πρόστιμα για υγειονομικές παραβάσεις.

Με αυτόν τον τρόπο και για τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου «χτυπούσε» τον ανταγωνισμό και καρπωνόταν χρήματα τα οποία μάζευε για να μπορέσει να ξανανοίξει το δικό του κρεοπωλείο.

Μάλιστα, οι εξειδικευμένες του γνώσεις γύρω από τα κρέατα έκαναν πιο αληθοφανή αυτά που έλεγε στους επαγγελματίες που έπεσαν θύματά του και έτσι άργησαν αρκετά να τον καταλάβουν. Μετά την καταβολή των χρημάτων υπέγραφε στο βιβλίο αστυκτηνιατρικών επιθεωρήσεων και έβαζε μέχρι και σφραγίδα με ονοματεπώνυμο και την επαγγελματική ιδιότητα του πραγματικού κτηνιάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής, έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις και μόνο τον Μάιο, στον Πειραιά, στο Παγκράτι και στο Αιγάλεω. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του συλληφθέντα, ο όποιος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

SHARE:

24Media Network