Κύκλωμα εκβιασμών, με επικεφαλής γνωστό επιχειρηματία

Κύκλωμα εκβιασμών, με επικεφαλής γνωστό επιχειρηματία

Ποινικές διώξεις σε βάρος γνωστού επιχειρηματία, του συνεργάτη του και πρώην αστυνομικών άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να έλυνε τις οικονομικές εκκρεμότητες του επιχειρηματία, χρησιμοποιώντας μεθόδους μπράβων της νύχτας

Δια της ... βίας φέρεται πως έλυνε τις οικονομικές του διαφορές γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται να παρακολουθούσε τα θύματά του, με αποτέλεσμα η Εισαγγελία Πρωτοδικών να ασκήσει σε βάρος του βαρύτατες κακουργηματικές διώξεις.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει κινηθεί στο παρελθόν και στο χώρο του εφοπλισμού, ενώ έχει προφυλακιστεί και για δικαστική υπόθεση που σχετίζεται με τραπεζικά δάνεια, φέρεται μαζί με τότε στενό του συνεργάτη, αλλα και πρώην αστυνομικούς να συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, που εκτελούσε εκβιασμούς και απόπειρες ανθρωποκτονιών, προκειμένου να διευθετηθούν διάφορες εκκρεμότητες.

Σε βάρος του επιχειρηματία, του συνεργάτη του και άλλων προσώπων οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ στους δύο πρώτους απαγορεύθηκε και η έξοδός τους από τη χώρα.

Συγκεκριμένα,  η ποινική δίωξη αφορά κατά περίσταση, εκτός από την πράξη της διεύθυνσης και συπσταση εγκληματικής οργάνωσης, στα αδικήματα:

- της εκβίασης,

- της απόπειρας ανθρωποκτονίας,

- της ληστείας που διαπράχθηκε από κοινού και κατ΄εξακολούθηση,

- της επικίνδυνης σωματικής βλάβης,

- της σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της απόπειρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης,

- της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και

- της έκρηξης.

Παράλληλα, επίσης κατά περίσταση οι κατηγορούμενοι διώκονται με τις αξιόποινες πράξεις της υπόθαλψης εγκληματία, της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου, της αθέμιτης παρακολουθησης, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, των μεμονωμένων  εκβιάσεων και άλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς στην έκθεσή τους αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα ότι το αποκαλούμενο "σύστημα εκβιασμών" χρησιμοποιούσε βίαιες μεθόδους για την επίλυση οικονομικών διαφορών.

Κατά τις ίδιες πηγές, μεταξύ των θυμάτων, ορισμένα από τα οποία κατήγγειλαν τα βίαια περιστατικά, υπήρξε και δικηγόρος ο οποίος εδάρη ανειλεώς, ενώ στη λίστα των ατόμων που δέχθηκαν  εκβιασμούς, εκκρήξεις, απειλές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και άλλα μετέχουν και γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.

Στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:

* "Η συμπεριφορά τους εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας ηγετικό ρόλο είχαν οι Β. Ρ. και Α. Π. και η οποία δρούσε συστηματικά με υποδομή και με συστήματα παρακολουθήσης όσο και με ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό βλάβης των παρακολουθούμενων προσώπων, αφού γινόταν χρήση αυτών σε εκβιασμούς και σε σχεδιασμό επικίνδυνων επιθέσεων στους παθόντες".

Οι "επικεφαλής" της εγκληματικής οργάνωσης είχαν - κατά το εισαγγελικό πόρισμα- εφοδιαστεί και με δικό τους βαλιτσάκι που έκαναν παρακολουθήσεις των θυμάτων τους αλλά και συνεργατών τους για να ελέγχουν την υλοποίηση των σχεδίων τους, ενώ η οργάνωση φέρεται να συγκροτείτο από πρώην αστυνομικούς και αλλοδαπούς μπράβους, κυρίως αλβανικής καταγωγής.

SHARE:

24Media Network