Λαθρεμπόριο Χρυσού: Στον εισαγγελέα ο Ριχάρδος και 62 ακόμη άτομα - Έλιωναν τα χρυσαφικά σε πλάκες

Ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος κατά τη μεταφορά του στον ανακριτή
Ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος κατά τη μεταφορά του στον ανακριτή EUROKINISSI

Στο τεράστιο κύκλωμα κλεπταποδόχων και λαθρέμπορων χρυσού, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο γνωστός ενεχυροδανειστής, ο οποίος, μάλιστα, είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν.

Έλιωναν σε χυτήριο ενέχυρα και κλοπιμαία και διακινούσαν τις πλάκες χρυσού και αργύρου στην Τουρκία. Πρόκειται για ένα τεράστιο κύκλωμα κλεπταποδόχων και λαθρεμπόρων χρυσού, με πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό αλλοδαπούς που διακινούσαν στην μαύρη αγορά της Τουρκίας τις πλάκες χρυσού και αργύρου και ανάμεσα σε αυτούς επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο πολύ γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας με πλήθος ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την χώρα, Ριχάρδος..

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, με τη συνδρομή και Υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής, της ΓΑΔΑ και των κομάντο της ΕΚΑΜ, για την εξάρθρωση των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται συστηματικά στο λαθρεμπόριο χρυσού, το οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό, βρισκόταν σε εξέλιξη από χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Συνελήφθησαν συνολικά 63 άτομα και έχουν κατασχεθεί ποσότητες από χρυσό και ασήμι, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά, πλήθος χρυσαφικών κλπ. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν συνοδεία πολυπληθούς ομάδας αστυνομικών στον Εισαγγελέα στη μία το μεσημέρι.

Μέρος των χρυσαφικών που κατέληγαν σε πλάκες, αξίας πολλών εκατομμυρίων, πιθανόν προέρχεται και από κλοπές-διαρρήξεις και ληστείες, ενώ υπενθυμίζεται πως η ίδια Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε εξαρθρώσει και την διαβόητη «Μαφία των Ρομά» με την δαιδαλώδη οργάνωση και την πολυετή δράση, υπεύθυνη για εκατοντάδες κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην Αττική και στην επαρχία.

Μέσω αυτής την υπόθεσης που ακόμα απασχολεί τις Αρχές κατέληξαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στα ίχνη των ενεχυροδανειστών-κλεπταποδόχων και αποκαλύφθηκε όλη το κύκλωμα του λαθρεμπορίου χρυσού και αργύρου με τα «πλοκάμια» του έως την Τουρκία.

Αργότερα και με το πέρας των ερευνών αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση.

Ριχάρδος ο γνωστός

Ο άνθρωπος που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλο της παράνομης διακίνησης, ήταν ο γνωστός από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις των ενεχυροδανειστηρίων του, Ριχάρδος. Ο Δημήτρης Ριχάρδος Μυλωνάς, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, φέρεται να συνελήφθη στο σπίτι του στη Σαρωνίδα, ενώ και στο παρελθόν είχε συλληφθεί μετά από έλεγχο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ η υπόθεσή του είχε φτάσει το 2013, μέχρι το ελληνικό κοινοβούλιο. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Ριχάρδος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λαθρεμπόριο χρυσού: Συνελήφθη ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων - 59 συλλήψεις

SHARE: