Μαφία των φυλακών: Οι δικηγόροι, τα πτώματα και οι εκβιασμοί

Μαφία των φυλακών: Οι δικηγόροι, τα πτώματα και οι εκβιασμοί
Στιγμιότυπο από τις φυλακές Κορυδαλλού Eurokinissi

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι από τον υπερκοριό της ΕΥΠ - Ο εκβιαζόμενος δικηγόρος, τα πτώματα και η δολοφονία Μπάκο στον Κορυδαλλού.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο υπερκοριος της ΕΥΠ, στη δικογραφία για τη «μαφία» των φυλακών. Ήδη από τους πρώτους διαλόγους φαίνεται πως εκτός από δικηγόρους που εκβιάζονταν και απειλούνταν, ακόμη και πρόσφατα, στη δικογραφία υπάρχουν νομικοί που δεν αποκλείεται να συνέδραμαν στη δράση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο βασικός κατηγορούμενος Κ.Λ., γνωστός και για άλλες υποθέσεις, στοχοποιούσε γνωστό ποινικολόγο τον οποίο απείλησε ότι θα σκοτώσουν τον ίδιο και την οικογένειά του για να του πάρουν περίπου 7.000 ευρώ. Μάλιστα στις 8/2/2019 πραγματοποιείται η εξής συνομιλία με υπάλληλο του δικηγορικού γραφείου:

ΚΛ: Ο κ. Δ. είναι εκεί;

Υπάλληλος: Όχι δεν είναι εδώ. Τι θα θέλατε;

Κ.Λ.: Στείλτου το μήνυμα. Ότι θα του γαμ…… τα αγκά…… Είμαι ο Κ. Λ. και θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Ετσι πέστου του π………

Υπάλληλος: Μα τι είναι αυτά που λέτε;

Κ.Λ: Αυτό που άκουσες

Είμαι ο Λ.., παίρνω από τον Κορυδαλλό….Μου έφερε την αστυνομία, θα του γ……. τα αγά……..

Υπάλληλος: Μα τι λέτε;

Κ.Λ: Του κ.Τ. , παρτον και πέστου θα σε σφάξω σαν κότα

Υπάλληλος: Καμία αστυνομία δεν σας έφερε.

Κ.Λ: Και εμένα θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω. Καργιό……… Τα 7.000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και πού……….

Σε άλλη κληση ο ίδιος εμπλεκόμενος Κ.Λ. συνομιλεί με έναν από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μπάκο.

Κ.Λ: Σου είπα εκατό φορές να το κάνεις μέσα στο δωμάτιο του.

Αυτουργός: Δεν γινόταν. Πως να το έκανα μέσα στο δωμάτιο που με κοίταζε αυτός; Περίμενα να γυρίσει λίγο ο γαμ…….…..και δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι. Και βρήκα ευκαιρία εκεί στην πόρτα μόλις γύρισε του έδωσα μία στον σβέρκο.

Τέλος, το ίδιο πρόσωπο εμφανίζεται να συνομιλεί και με δικηγόρο, το όνομα του οποίου καταγράφεται σε μία από τις δικογραφίες. Ο Κ. Λ. εμφανίζεται να αναζητεί τρόπους να στείλει στην Αλβανία, τα πτώματα του Μπάκο και του δεύτερου Αλβανού, ο θάνατος του οποίου παρουσιάστηκε ως υπερβολική χρήση ναρκωτικών.

Κ.Λ: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;

Δικηγόρος: Θα κοιτάξω

Κ.Λ: Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην….ξέρεις εσύ.

Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα