“Μαϊμού” ψυχολόγος πωλούσε το “νερό του Καματερού” σε ασθενείς με ανίατες παθήσεις

“Μαϊμού” ψυχολόγος πωλούσε το “νερό του Καματερού” σε ασθενείς με ανίατες παθήσεις
Περιπολικό, Αρχείο Eurokinissi

Η Δικαιοσύνη έδωσε εντολή δημοσιοποίησης των στοιχείων του κατηγορούμενου άντρα για απάτη και οι Αρχές ζητούν πληροφορίες από όσους ξέρουν κάτι για την δράση του. Έπειθε ασθενείς με ανίατες και σοβαρές ασθένειες να εγκαταλείπουν την θεραπεία του και να πίνουν νερό από δήθεν θαυματουργά μπουκαλάκια που τους πωλούσε

Απόφοιτος δημοτικού σχολείου προσποιήθηκε τον δήθεν καθηγητή ιατρικής και ψυχολογίας και το δήθεν μέλος Ρωσικής Ακαδημίας και εξαπάτησε έναντι αμοιβής δεκάδες ανθρώπους που έπεσαν θύματα του και τον παρακολουθούσαν σε ιστοσελίδες και τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Έπειθε ακόμη και ασθενείς με ανίατες και σοβαρές ασθένειες να εγκαταλείπουν την θεραπεία τους και να πίνουν νερό από δήθεν θαυματουργά μπουκαλάκια που τους πωλούσε, πείθοντάς τους ότι «φόρτιζε» με θαυματουργή ενέργεια και δύναμη που κατείχε τα μπουκαλάκια. Με λίγα λόγια πωλούσε πέρα από «φύκια» και «μεταξωτές κορδέλες» σε αφελείς ακόμα και το «νερό του Καματερού»…

Κατόπιν αυτών, στη δημοσιότητα δίνονται ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ιστοσελίδας του 61χρονου που προσποιείτο τον γιατρό και τον ψυχολόγο, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος ή συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ, για έκθεση κατά συρροή, από την οποία προέκυψε και βαριά βλάβη στην υγεία παθόντος και για παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροή.

Τα στοιχεία του κατηγορούμενου και τις φωτογραφίες του μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας, πατώντας ΕΔΩ.

Η προσωπική ιστοσελίδα του 61χρονου είναι: www.georgepaschalidis.gr

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 29-05-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην αποκάλυψη νέων μαρτύρων και τον εντοπισμό άλλων παθόντων έκθεσης ή και απάτης, αλλά και την αποτροπή τυχόν τέλεσης των αναφερόμενων αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης , στα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388353. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα