Μάρτυρας στη δίκη της Χ.Α.: Πρώτα έφτασαν οι δημοσιογράφοι και μετά η αστυνομία

Μάρτυρας στη δίκη της Χ.Α.: Πρώτα έφτασαν οι δημοσιογράφοι και μετά η αστυνομία

Δέκα ημέρες από τη δολοφονία Φύσσα χρειάστηκαν να περάσουν, προτού η αστυνομία επισκεφθεί το κατάστημα της Αν. Δαμίγου που διατηρούσε κάμερα ασφαλείας

Για την ερχόμενη Τρίτη διέκοψε η δίκη της Χρυσής Αυγής, οπότε και θα συνεχιστεί η κατάθεση της Αναστασίας Δαμίγου, της ιδιοκτήτριας καταστήματος καλλυντικών στην οδό Τσαλδάρη, όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Καταθέτοντας η μάρτυρας υποστήριξε σήμερα πως παρά το γεγονός ότι στο κατάστημα υπάρχει κάμερα στην βιτρίνα, η οποία καταγράφει και μικρό μέρος του πεζοδρομίου, πρώτα έφτασαν οι δημοσιογράφοι και μετά από δέκα ημέρες η αστυνομία.

“Εκείνη την ημέρα πήγα στο μαγαζί και  γινόταν χαμός κανάλια, αστυνομία, κόσμος. Μπήκαν  μέσα δημοσιογράφοι και ένας ζήτησε να δει την κάμερα για να διαπιστώσει αν έχει καταγράψει κάτι. Του επέτρεψα  και μετά τον ρώτησα τι είδε και εκείνος μου είπε:  “δεν φαίνεται τίποτα κάτι πόδια” Το κατέγραψε στο κινητό του”.

Πρόεδρος: Ξέρετε πως έλεγαν το δημοσιογράφο;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι ήταν ξανθωπός, κάτι μου θύμιζε ήταν γνωστός . Πρέπει να ήταν από τον Άλφα ή τον Σκάι.

Κατά την κ. Δαμίγου, οι αστυνομικοί πήγαν στο κατάστημα της περίπου δέκα ημέρες αργότερα και της έκαναν ερωτήσεις: “Με ρώταγε ο αστυνομικός: “Ποιος ήρθε, τι είδε” και έλεγε τσαντισμένος για τους δημοσιογράφους “αυτοί θα μας καταστρέψουν, ανακατεύονται παντού”.

“Η στάση αυτή της αστυνομίας δείχνει το περιβάλλον ασυλίας στο οποίο λειτουργεί η Χρυσή  Αυγή”, σχολίασε η πολιτική αγωγή η οποία υπέβαλε αίτημα να ζητηθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα το επίμαχο βίντεο το οποίο φέρεται να προβλήθηκε την επομένη της δολοφονίας Φύσσα.

Πολιτική Αγωγή: Η κάμερα σας κατασχέθηκε από την αστυνομία;

Μάρτυρας: Όχι.

Πολιτική Αγωγή: Αυτό που κατέγραψε ο δημοσιογράφος στο κινητό του σας το έδειξε;

Μάρτυρας: Όχι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα