Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης. Aπό Ολλανδία μέσω Ρόδου για να καταλήξουν στο Ισραήλ

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης. Aπό Ολλανδία μέσω Ρόδου για να καταλήξουν στο Ισραήλ

Ο "εγκέφαλος" του κυκλώματος έχει έδρα το Άμστερνταμ. Ισραηλινός έφερνε την κοκαΐνη στη Ρόδο και από εκεί τα υπόλοιπα μέλη την παραλάμβαναν και την μετέφεραν στο Ισραήλ

Σημαντικό πλήγμα σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης και χαπιών ECSTASY και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί.

Πρόκειται για τρία μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα για 27χρονη Γερμανίδα και δυο Λετονούς, ηλικίας 27 και 24 ετών. Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί η δράση και τα στοιχεία ενός 45χρονου Ισραηλινού συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται.

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης. Aπό Ολλανδία μέσω Ρόδου για να καταλήξουν στο Ισραήλ

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγής, κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Σε ό,τι αφορά το modus operandi του κυκλώματος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισραηλινός παρέλαβε σε έναν μεγάλο ταξιδιωτικό σάκο όλες μαζί τις ποσότητες των ναρκωτικών που ξεπερνούν 1,5 εκατ. ευρώ σε αξία και με πτήση τσάρτερ από Άμστερνταμ, ερχόταν στην Ρόδο κατευθείαν, όπου χώριζε τις ποσότητες σε άλλες βαλίτσες που τις διαμόρφωνε ειδικά και η Γερμανίδα με τους Λετονούς τις παραλάμβαναν και θα της μετέφεραν στο Ισραήλ. Ο Ισραηλινός έφτασε στη Ρόδο στις 17 Σεπτεμβρίου και η Γερμανίδα με τους Λετονούς αεροπορικώς στην Αθήνας και με πλοίο στη Ρόδο, έφτασαν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Από τη μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε διακριβώθηκε ότι τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2016 είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση με διεθνικό χαρακτήρα και σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν ενταχθεί ως μέλη στο παράνομο διεθνές δίκτυο και ενεργώντας κατ’ εντολή του αρχηγού της οργάνωσης (τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται) και έχει έδρα το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, ταξίδεψαν στη χώρα μας με σκοπό να μεταφέρουν διαδοχικά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο Ισραήλ.

Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι των εμπλεκομένων (αρχηγός-μεταφορέας-αποθηκευτής), σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης, η μεθοδολογία και το προφίλ της εγκληματικής οργάνωσης και προσδιορίστηκε το δρομολόγιο που ακολουθούσαν οι συλληφθέντες καθώς και ο τελικός προορισμός τους.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων, εντοπίσθηκαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμενε ο 45χρονος Ισραηλινός, ταξιδιωτικός σάκος και δύο βαλίτσες ειδικά τροποποιημένες, με διπλούς πάτους, που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 4.508 γραμμαρίων, μεθαμφεταμίνη βάρους 1.475 γραμμαρίων και 4.900 χάπια ecstasy.

Μετά από άμεσες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντοπίστηκαν και να συνελήφθησαν, χθες επ’ αυτοφώρω οι δυο 27χρονοι (Γερμανίδα και Λετονός), τη στιγμή που επιχείρησαν να παραλάβουν τις παραπάνω αποσκευές για λογαριασμό του 45χρονου Ισραηλινού, από το δωμάτιό του.

Επακολούθησε έρευνα στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι δύο συλληφθέντες, όπου εντοπίστηκε ο 24χρονος συνεργός τους και επιπλέον βρέθηκε μια ακόμη ειδικά τροποποιημένη βαλίτσα με επιμελώς κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης βάρους 4.670 γραμμαρίων. Όπως, προέκυψε η συγκεκριμένη βαλίτσα είχε παραδοθεί προ ημερών από τον 45χρονο στην 27χρονη για περαιτέρω μεταφορά της. Συνολικά κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Κοκαΐνη συνολικού βάρους 9 κιλών και 178 γραμμαρίων, μεθαμφεταμίνη βάρους 1 κιλού και 475 γραμμαρίων, 4.900 χάπια ECSTACY. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διασαφηνιστεί πλήρως όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

SHARE:

24Media Network