Μενίδι: Έρευνα για τη σφαίρα που παραλίγο να σκοτώσει 14χρονη

Θανάσιμος τραυματισμός 11χρονου μαθητή στο προαύλιο του 6ου Δημοτικόυ Σχολείου Αχαρνών από αδέσποτη σφαίρα κατα την διάρκεια σχολικής γιορτής.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Θανάσιμος τραυματισμός 11χρονου μαθητή στο προαύλιο του 6ου Δημοτικόυ Σχολείου Αχαρνών από αδέσποτη σφαίρα κατα την διάρκεια σχολικής γιορτής. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Η σφαίρα των 9 χιλιοστών εξετάζεται στα εγκληματολογικά για να διαπιστωθεί η παλαιότητά της. Δεν προέρχεται από άσκοπο πυροβολισμό στον αέρα αλλά από ευθεία βολή

Προβληματισμός επικρατεί στην Ασφάλεια για το νέο περιστατικό που καταγγέλθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αστυνομία για σφαίρα που κατέληξε στον τοίχο σπιτιού στο Μενίδι.

Περίπου στις 5 το απόγευμα και αμέσως μετά τον σεισμό στην Θήβα που έγινε αισθητός στην περιοχή, μία οικογένεια επί της οδού Θεοφύλακτου 8 κατέβηκαν στην αυλή του σπιτιού τους, μέχρι να σιγουρευτούν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα.

Στο τραπέζι στην αυλή κάτω από το μπαλκόνι καθόταν η 14χρονη κόρη της οικογένειας, η θεία της και τα επίσης ανήλικα ξαδέρφια της.

Το κοριτσάκι σηκώθηκε κάποια στιγμή και αντιλήφθηκε πίσω και δίπλα μία τρύπα από σφαίρα. Η οικογένεια κάλεσε αμέσως την Αστυνομία, κλιμάκιο της οποίας παρέλαβε την βολίδα των 9 χιλιοστών και η οποία αρχικά θα εξεταστεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί αν έχει οξειδώσεις, η παλαιότητά της ή όχι και αν προκύπτει εργαστηριακά ότι κατέληξε εκεί όντως την Κυριακή ή κάποια άλλη στιγμή και δεν είχε γίνει αντιληπτό.

Επίσης, η διαφορά με το περιστατικό του 6 δημοτικού, είναι η βολίδα εδώ δεν προέρχεται από άσκοπο πυροβολισμό στον αέρα αλλά από ευθεία βολή η οποία δεν μπορεί να είναι πάνω από 150 μέτρα και για αυτό πρώτα εξετάζονται τα σπίτια κάποιων Ρωσοπόντιων γειτόνων, για να διαπιστωθεί αν ό,τι έγινε, συνέβη για κάποιες πιθανές διαφορές που έχουν οι γείτονές τους με κάποιους άλλους, αν το έπραξε κάποιος από αυτούς κλπ.

Πρόσθετα, κάποιος από την περιοχή κατήγγειλε ότι γινόταν γάμος και σε σπίτι στην οδό Δαβάκη είχαν πάει μία παρέα 15 ατόμων να πάρουν τον γαμπρό και πως από εκεί ακούστηκαν πυροβολισμοί. Το σπίτι αυτό απέχει από το σημείο 1.700 μέτρα, άρα ήταν παντελώς αδύνατον να φτάσει από τέτοια απόσταση ευθεία βολή δραστικού βεληνεκούς από 9αρι πιστόλι…

Ύστερα, όντως γινόταν γάμος και όντως είχε πάει η παρέα του γαμπρού να τον πάρει από το σπίτι του, όμως κανείς δεν πυροβόλησε, εξετάστηκαν όλοι και το σπίτι, ενώ αντιθέτως είναι πιθανόν να σχηματιστεί δικογραφία για ψευδορκία, σε βάρος του καταγγέλοντος…, καθώς όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί, αυτά τα ζητήματα θέλουν μεγάλη προσοχή, αφού πολλοί έχουν βρει την ευκαιρία να λύσουν με ψευδείς καταγγελίες τα προηγούμενα που τυχόν έχουν με γείτονές τους.

Πρόσθετα, αυτό που φοβούνται περισσότερο οι αστυνομικοί στην περιοχή, είναι η διαρκώς κλιμακούμενη κόντρα στην περιοχή μεταξύ Ρωσοπόντιων και Ρομά…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισαγγελική εποπτεία στην έρευνα για το Μενίδι. Απο θαύμα γλύτωσε 14χρονη

Μενίδι: Σφαίρα καρφώθηκε σε σπίτι. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε μια 14χρονη

SHARE:

24Media Network