Μεταγωγών: Έτσι απέδρασαν οι τέσσερις κρατούμενοι – Πήραν όμηρο, όπλο και περιπολικό

Μεταγωγών: Έτσι απέδρασαν οι τέσσερις κρατούμενοι – Πήραν όμηρο, όπλο και περιπολικό
Ξημερώματα απέδρασαν 4 κρατούμενοι από το τμήμα μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη. Eurokinissi

Πρόκειται για τέσσερις κρατούμενους αλβανικής καταγωγής που είχαν πρόσφατα προκαλέσει επεισόδιο στις Φυλακές Κορυδαλλού και αποπειράθηκαν να έρθουν σε συμπλοκή με άλλους συγκρατούμενούς τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από τις τέσσερις τα ξημερώματα, ύστερα από την επεισοδιακή απόδραση τεσσάρων κρατουμένων από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών.

Πρόκειται για τέσσερις κρατούμενους αλβανικής καταγωγής που είχαν πρόσφατα προκαλέσει επεισόδιο στις Φυλακές Κορυδαλλού και αποπειράθηκαν να έρθουν σε συμπλοκή με άλλους συγκρατούμενούς τους σε διπλανή πτέρυγα από την δική τους. Πέρασαν αυτόφωρο για το επεισόδιο αυτό και ανέμεναν στο Μεταγωγών την μεταφορά τους σε άλλες Φυλακές.

Στις τέσσερις τα ξημερώματα, ένας από αυτούς προσποιήθηκε τον άρρωστο και έπεσε κάτω. Αμέσως ο φρουρός εισήλθε στο κελί για να του δώσει τις Πρώτες Βοήθειες και οι υπόλοιποι άρπαξαν τον αστυνομικό και τον ακινητοποίησαν με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι. Βγήκαν από το κελί απειλώντας διαρκώς τον φρουρό και ακινητοποίησαν και τον δεύτερο φρουρό υπό την απειλή να κάνουν κακό σε εκείνον που είχαν ήδη πάρει όμηρο και στη συνέχεια αφαίρεσαν από το σακίδιο του δεύτερου φρουρού το όπλο του.

Αμέσως μετά, κατέβηκαν στην είσοδο και υπό την απειλή το όπλου που είχαν μαζί τους πλέον ακινητοποίησαν μία αστυφύλακα που έκανε εσωτερική περιπολία με περιπολικό στο προαύλιο, επιβιβάστηκαν σε αυτό και την ανάγκασαν να τους οδηγήσει μέχρι την πύλη.  

Εκεί βγήκαν από το περιπολικό και υπό την απειλή του όπλου και πάλι ακινητοποίησαν και τον αστυνομικό που ήταν φρουρός στην πύλη και τράπηκαν σε φυγή πεζή. Συνολικά, κατάφεραν από το κελί τους έως και την πύλη να ακινητοποιήσουν τέσσερις αστυνομικούς…

Στο Μεταγωγών σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκε η ΓΑΔΑ. Αμέσως ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, σηκώθηκαν ελικόπτερα της Αστυνομίας και στις έρευνες συμμετέχουν πολυάριθμες δυνάμεις.

Περίπου μισή ώρα μετά τις 7 το πρωί εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη ένας από τους δραπέτες, ο οποίος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη και συνεχίζονται σε πολύ μεγαλύτερη έκταση πλέον οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα