Μπροστά στα παιδιά τους συνελήφθησαν ο Πετρακάκος και η Θεοφίλου

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, την οποία διεξάγει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε η συμμετοχή των παραπάνω ατόμων σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας, πριν από μία εβδομάδα περίπου, στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα, την 13.45 ώρα περίπου της 22.8.2014, τρεις δράστες με την απειλή όπλων, εισήλθαν στο υποκατάστημα, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ. Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με όχημα που έφερε πλαστογραφημένες πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Κηφισιάς Αττικής. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε καμμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.
Οι δράστες επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Περαιτέρω, προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα, τα στοιχεία και φωτογραφίες των οποίων δίνονται στη δημοσιότητα, συμμετέχουν σε ομάδα - εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα, τα μέλη της οποίας θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τριών μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για να καταστεί ευχερέστερη η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, δοθέντος ότι οι ανωτέρω διαφεύγουν της σύλληψης.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476647, 210-6476575 & 210-6476205 του Τμήματος Εγ
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, την οποία διεξάγει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε η συμμετοχή των παραπάνω ατόμων σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας, πριν από μία εβδομάδα περίπου, στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας. Συγκεκριμένα, την 13.45 ώρα περίπου της 22.8.2014, τρεις δράστες με την απειλή όπλων, εισήλθαν στο υποκατάστημα, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ. Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με όχημα που έφερε πλαστογραφημένες πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Κηφισιάς Αττικής. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε καμμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας. Οι δράστες επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Περαιτέρω, προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα, τα στοιχεία και φωτογραφίες των οποίων δίνονται στη δημοσιότητα, συμμετέχουν σε ομάδα - εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα, τα μέλη της οποίας θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τριών μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για να καταστεί ευχερέστερη η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, δοθέντος ότι οι ανωτέρω διαφεύγουν της σύλληψης. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476647, 210-6476575 & 210-6476205 του Τμήματος Εγ G4PHOTOS

Το δεξί χέρι του Μαζιώτη και η σύντροφός του συνελήφθησαν μπροστά στα μάτια των δύο μικρών αγοριών τους χωρίς να προβάλλουν καμία αντίσταση. Στο σπίτι που διέμεναν μαζί με τα παιδιά τους βρέθηκαν όπλα σε κοινή θέα. Συνελήφθησαν ακόμα δύο αδέρφια για υπόθαλψη εγκληματία. Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Βόλο, Πήλιο, Μώλο Φθιώτιδας και Αθήνα

Κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στον καταζητούμενο Γεώργιο Πετρακάκο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν επτά διωκτικά έγγραφα, καθώς και στη σύντροφό του, αδερφή του καταδικασθέντα Τάσου Θεοφίλου.

Η σύλληψη έγινε το πρωί της Πέμπτης έξω από το διαμέρισμα όπου διέμενε το ζευγάρι στο Βόλο και ενώ περπατούσαν μαζί με τα παιδιά τους, δύο αγοράκια 2,5 και 4 ετών.

ADVERTISING

Η επιχείρηση έγινε αιφνιδιαστικά και οι συλληφθέντες που δεν οπλοφορούσαν παραδόθηκαν αμέσως και οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής τους πέρασαν χειροπέδες, ενώ ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς τους για να παραλάβουν τα δύο αγοράκια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαμέρισμα του Βόλου που έμενε το ζευγάρι τον τελευταίο χρόνο και είχε νοικιάσει η σύντροφος του Πετρακάκου, βρέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, τα οποία μάλιστα οι συλληφθέντες είχαν σε κοινή θέα.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν δύο αδέρφια που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Ένας 35χρονος σε ξενοδοχείο στο Βόλο και ο 27χρονος αδερφός του σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα. 

Τα ευρήματα της αστυνομίας

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε ακόμα μία λυόμενη κατασκευή στο δρόμο από το Βόλο προς το Πήλιο, το οποίο δεν έχει ανοιχτεί ακόμα για να διαπιστωθεί τι υπάρχει στο εσωτερικό του, ενώ ακολούθησε άλλες δύο έρευνες σε μία αποθήκη στη Νέα Ιωνία Βόλου και σε μία αγροικία στον Μώλο Φθιώτιδας που είχε νοικιαστεί από τον 27χρονο συλληφθέντα, όπου εντοπίστηκαν μάλιστα δύο κουκουλωμένα οχήματα, πιθανόν κλεμμένα, εκ των οποίων το ένα ήταν φορτηγάκι.

Συνολικά βρέθηκαν 5 οχήματα, τα δύο στον Μώλο που προαναφέρθηκαν, ακόμα ένα νοικιασμένο από την Θεοφίλου και άλλα δύο ιδιοκτησίας της ίδιας. Επιπλέον, βρέθηκαν δύο πλαστές ταυτότητες και ένα πλαστό δίπλωμα με φωτογραφία του Πετρακάκου, τα οποία έφεραν άλλα βεβαίως  στοιχεία υπαρκτών ανθρώπων. Αναμένεται να γίνει έρευνα για το αν αυτά τα υπαρκτά πρόσωπα έχουν σχέση με την υπόθεση ή ήταν καθαρά τυχαία η επιλογή των ονομάτων τους.

Επιπλέον, βρέθηκε χρηματικό ποσό για το οποίο διερευνάται αν προέρχεται κυρίως από τις πρόσφατες ληστείες της οργάνωσης στην περιοχή της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες. η Αντιτρομοκρατική θα εξετάσει όλες τις περιπτώσεις «ορφανών» αποτυπωμάτων και γενετικών υλικών που βρέθηκαν σε  τρομοκρατικά χτυπήματα και ένοπλες ληστείες με άρωμα τρομοκρατίας, όπως για παράδειγμα στη ληστεία στις Σπέτσες το καλοκαίρι του 2012 και στο τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού, μήπως τυχόν ταυτοποιηθούν με την συμβία του Πετρακάκου. Όλα τα ευρήματα, όπως αποτυπώματα, ίχνη γενετικών υλικών από τα κρησφύγετα, κινητά τηλέφωνα, λάπτοπ κλπ., θα μεταφερθούν στα  Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου θα εξετασθούν προσεκτικά για να διαπιστωθεί αν οι συλληφθέντες ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα ή αν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για άλλα περιστατικά που έχουν προηγηθεί.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τις σχέσεις ΕΑ και ΟΛΑ

Στόχος της Αντιτρομοκρατικής είναι να εντοπίσει τα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ Επαναστατικού Αγώνα και Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών αλλά και να εξακριβώσει την ροή της χρηματοδότησης από των τρομοκρατικών οργανώσεων μέσω των ενόπλων ληστειών και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πετρακάκο ως τον φερόμενο «υπαρχηγό» του Νίκου Μαζιώτη.

Ανάμεσα σε διάφορα άλλα στοιχεία προκύπτει μάλιστα πως την Πόρσε που χρησιμοποιούσε ο Σπύρος Δραβίλας για τις μετακινήσεις του μέσα στον Βόλο και αυτοκτόνησε κατά την προηγούμενη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή στα τέλη Μαΐου, την είχε κλέψει ο Πετρακάκος από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης τον Δεκέμβριο του 2006.

Οι επίσημες δηλώσεις του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη σχετικά με σημερινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην περιοχή του Βόλου:

«Συνελήφθη σήμερα (24-09-2015) το πρωί στο Βόλο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο καταζητούμενος ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ Γεώργιος. Σε βάρος του εκκρεμούν τα ακόλουθα επτά (7) διωκτικά έγγραφα:

-Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία διατάσσεται η σύλληψη – κράτησή του για το αδίκημα της ληστείας,

-Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων τριακόσιων (3300) ευρώ για παράβαση του νόμου περί όπλων & εκρηκτικών,

-Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας Βοιωτίας με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για το αδίκημα της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων & εκρηκτικών,

- Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή 1ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης κλοπής κλπ., πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με άλλα άτομα σε βάρος επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη, τον οποίον είχαν απαγάγει.

- Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή του 25ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της κλοπής και της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, πράξεις που έλαβαν χώρα την 04/12/2006 στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης απ’ όπου αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτ/το μάρκας PORSCHE.

- Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτ/κείου Αθηνών, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, της διάπραξης ληστειών που τελέσθηκαν από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, σε μία εκ των οποίων επήλθε βαριά σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε από κοινού με τους ΜΑΖΙΩΤΗ Νίκο, ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα και άλλους συνεργούς τους (ληστείες στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων Τροιζηνίας την 25-7-2013 και στην τράπεζα EUROBANK Ακράτας Αχαίας την 20-12-2012),

- Ένταλμα Σύλληψης του 33ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτ/κειου Αθηνών για τα αδικήματα της ληστείας, της σύστασης και συμμορίας και διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, πράξεις που έλαβαν χώρα από κοινού με τον ΤΣΙΡΩΝΗ Γρηγόρη, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνα, τον αποβιώσαντα ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα.

Υπενθυμίζεται ότι τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου είχε βρεθεί σε ταχύπλοο σκάφος, που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δράστες της ένοπλης ληστείας, σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας, την 22-08-2014.

Στη σημερινή επιχείρηση, μαζί με τον ΠΕΤΡΑΚΑΚΟ Γεώργιο, συνελήφθησαν ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 36 ετών με την οποία συζούσε, και δύο (2) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 35 και 27 ετών, οι οποίοι τον υπέθαλπταν.

Από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις (3) κατ’ οίκον έρευνες στο Βόλο (σε οικία, αποθήκη και λυόμενο), σε οικία στην Αγ. Παρασκευή Αττικής, σε αγροικία στον Μώλο Φθιώτιδας και πέντε (5) έρευνες σε οχήματα, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν μέχρι τώρα:

-πολεμικό τυφέκιο KALASHNIKOV και πιστόλι GLOCK

 -φορητός υπολογιστής (laptop)

 -τρεις (3) καταγραφικές συσκευές εικόνας (κάμερες)

 -δύο (2) πλαστές ταυτότητες και πλαστό δίπλωμα με φωτογραφίες του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου

 -κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και τηλεκάρτες

Οι έρευνες συνεχίζονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η αδερφή του Θεοφίλου συνελήφθη μαζί με τον Πετρακάκο

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Βόλο για τον Πετρακάκο

Το 'ξεδόντιασμα' του Ε.Α. και των ληστών του Διστόμου ήθελε η Αντιτρομοκρατική με την σύλληψη Πετρακάκου

SHARE:

24Media Network