Νεκρός και με πλαστά στοιχεία ο “γιατρός” από το διπλό φονικό Νικολαΐδη-Καλαθάκη

Νεκρός και με πλαστά στοιχεία ο “γιατρός” από το διπλό φονικό Νικολαΐδη-Καλαθάκη

Ο, επί 23 χρόνια, καταζητούμενος δραπέτης Ηλίας Μαζαράκης βρέθηκε νεκρός στο Ιπποκράτειο με κίρρωση ήπατος. Είχε εισαχθεί με πλαστά στοιχεία και από την δακτυλοσκόπηση στο νεκροτομείο προέκυψε πως ήταν ο ασύλληπτος κακοποιός

Στην Λατινική Αμερική τον αναζητούσαν επί 23 χρόνια οι Αρχές, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Νέα Σμύρνη βρισκόταν τελικά ο διαβόητος «γιατρός», ο 59χρονος Ηλίας Μαζαράκης που είχε παραβιάσει την άδεια του από τις Φυλακές και είχε αποδράσει το 1997, καταδικασμένος για δύο δολοφονίες συγγενών του στην Κέρκυρα και άμεσα εμπλεκόμενος στην συμμορία των τεσσάρων που ευθύνεται για την αρπαγή και την άγρια δολοφονία τον Νοέμβριο του 1997 του Γιώργου Νικολαΐδη και της φίλης του και συνεργάτιδός του Σούλας Καλαθάκη.

Ο «γιατρός» σύμφωνα με πληροφορίες, διεκομίσθη το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου από την οικία που διέμενε στη Νέα Σμύρνη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και απεβίωσε τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου. Η διακομιδή του και η παραμονή στο νοσοκομείο ήταν με πλαστά στοιχεία. Ωστόσο, στο Νοσοκομείο υποβλήθηκε από μία δικηγόρο μία υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρονταν τα πραγματικά του στοιχεία και έτσι στις 22 Δεκεμβρίου όταν ενημερώθηκε σχετικά η Αστυνομία, στην παραγγελία νεκροψίας-νεκροτομής, προς την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, ζήτησε και δακτυλοσκόπηση. Τα αποτελέσματά της έδειξαν πως όντως επρόκειτο για τον διεθνώς καταζητούμενο Ηλία Μαζαράκη, αφήνοντας άφωνους τους αστυνομικούς του Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής.

Το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, έδειξε πως ο Μαζαράκης πέθανε από παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα από αιμορραγία που προκλήθηκε από ρήξη κιρσών οισοφάγου απόρροια κίρρωσης ήπατος σε τελικό στάδιο.

Ηλίας Μαζαράκης

Το χρονικό του άγριου εγκλήματος

Τον Μάιο του 1998, ένας βοσκός εντόπισε σε ερημική περιοχή στο Σέσι Γραμματικού, το διαμελισμένο πτώμα μίας γυναίκας σε προχωρημένη αποσύνθεση. Ύστερα από έρευνες αστυνομικών στην γύρω περιοχή, τρεις ημέρες μετά εντοπίζεται κάτω από πέτρες και η σορός ενός φιμωμένου άντρα, επίσης σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Αργότερα ταυτοποιήθηκαν και προέκυψε πως οι σοροί ανήκαν στην 32χρονη Σούλα Καλαθάκη και τον 46χρονο Γιώργο Νικολαΐδη, που είχαν εξαφανιστεί μυστηριωδώς πέντε μήνες πριν.

Καθώς οι έρευνες της Αστυνομίας εξελίσσονταν, προέκυψαν πως κάποιοι προχωρούσαν σε αγορές αξίας με τις πιστωτικές κάρτες του Νικολαΐδη και εξαργυρώνονταν επιταγές, σε Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ κλπ.

Πρώτη στην «τσιμπίδα» των Αρχών έπεσε η σύντροφος του κατηγορούμενου για την υπόθεση Τ.Κ. και στην συνέχεια ακολούθησαν και οι υπόλοιποι, εκτός του Μαζαράκη που είχε καταφέρει να διαφύγει και καταδικάστηκε ερήμην μόνο για πλημμελήματα στην υπόθεση αυτή, αν και είχε θεωρηθεί με τον Τ.Κ. ως «εγκέφαλος».

Σέσι Γραμματικού

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου που ακολούθησε, ο Τ.Κ., ο Μαζαράκης, ο Θ.Κ. και ακόμη δύο άτομα, παρέσυραν το ζευγάρι στην Κηφισιά, με σκοπό να αποσπάσουν τα PIN των πιστωτικών καρτών του Νικολαΐδη και των λογαριασμών του. Με απειλές για τη ζωή τους και χρήση σωματικής βίας το κατάφεραν αυτό και στη συνέχεια ο Τ.Κ. έπεισε τον Μαζαράκη και τους μετέφερε σε ερημική τοποθεσία της Πεντέλης, όπου τους σκότωσε, ενώ ήταν δεμένοι, χτυπώντας τα κεφάλια τους με σιδερένιο λοστό.

Κατόπιν μετέφερε τα πτώματα στο Σέσι Γραμματικού, όπου και τα εγκατέλειψε στην κατάσταση που βρέθηκαν. Πλέον η υπόθεση αυτή κλείνει με αυτόν τον τρόπο και με τις οικογένειες των θυμάτων να έχουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτηματικά… που δυστυχώς θα παραμείνουν έτσι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα