Νέος κύκλος ερευνών της Κρατικής Ασφάλειας για τον εμπρησμό της Marfin

Νέος κύκλος ερευνών της Κρατικής Ασφάλειας για τον εμπρησμό της Marfin
Το υποκατάστημα της MARFIN Eurokinissi

Δέκα χρόνια μετά και τα ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα για τον άδικο χαμό τριών ανθρώπων ανάμεσά τους και μίας εγκύου-Κατόπιν απαίτησης του Υπ.Προ.Πο. η υπόθεση επανεξετάζεται.

Νέο κύκλο ερευνών, αξιολόγησης των υφιστάμενων στοιχείων και νέας ανάλυσής τους, επανεξέταση μαρτυριών, επαναξιολόγηση βιντεοληπτικών υλικών και γενικά επανάληψη της έρευνας του ογκοδέστατου φακέλου της υπόθεσης εμπρησμού της Marfin, που κόστισε την ζωή τριών αθώων ανθρώπων μεταξύ τους και μίας εγκύου, επιχειρεί η Κρατική Ασφάλεια Αττικής, μετά και από σχετική απαίτηση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η πρόθεση αυτή διαφάνηκε άλλωστε ξεκάθαρα χθες και από τις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να μην ξεχαστεί η υπόθεση και να γίνει ό,τι είναι δυνατό ώστε επιτέλους να βρεθούν οι δράστες αυτής της παράλογης επίθεσης και να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το έργο των αστυνομικών που έχουν αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο είναι φοβερά απαιτητικό αφού ουσιαστικά η έρευνα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου από μηδενική βάση, με πλήρη επαναξιολόγηση και ανάλυση ενός ογκοδέστατου φακέλου, σε πρώτη φάση με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν παραλήψεις ή λανθασμένες αξιολογήσεις στοιχείων και με μόνο σύμμαχο την άνεση του χρόνου που δεν είχαν οι αστυνομικοί της αρχικής προανάκρισης.

Το αποτέλεσμα αυτής της νέας προσπάθειας κανείς δεν μπορεί να το προκαταβάλει αφού η μεγαλύτερη δυσκολία είναι αυτή της παρέλευσης των 10 ετών, που καθιστά πολύ δύσκολη την αναζήτηση τυχόν νέων μαρτύρων και εξίσου δύσκολη την επαναξιολόγηση μαρτύρων που έχουν δώσει τις καταθέσεις τους πριν πολλά χρόνια.

Για την υπόθεση αυτή, αλλά και για τον εμπρησμό του Ιανού, είχαν παραπεμφθεί σε δίκη δύο άτομα, ωστόσο αθωώθηκαν ελλείψει ενοχοποιητικών στοιχείων, ενώ η ταλαιπωρία των συγγενών των θυμάτων συνεχίζεται με την εκ νέου παραπομπή σε εφετείο για τις αποζημιώσεις κλπ.

Βεβαίως, το βασικό ερώτημα το οποίο είναι, ποιοι είναι οι πραγματικοί δράστες αυτής της αδίστακτης πράξης, παραμένει τόσα χρόνια αναπάντητο και αυτό έχει αφήσει το δικό του ανεπούλωτο τραύμα τόσο στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων, όσο στη ΕΛ.ΑΣ., την Πολιτεία και βέβαια την Δικαιοσύνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα