Καταδικάστηκαν 15 για την υπόθεση του Noor 1

Καταδικάστηκαν 15 για την υπόθεση του Noor 1

Τι αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πειραιά για την πολύκροτη υπόθεση του πλοίου Noor 1. Ποιους αθώωσε και ποιους καταδίκασε

Την καταδίκη των 15 από τους 30 που κάθονταν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου Noor 1 που πιάστηκε πριν  περίπου δυο χρόνια με 2,1 τόνους ναρκωτικών, αποφάσισε  κατά πλειοψηφία το δικαστήριο. Μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν είναι ο εφοπλιστής Ε. Γιαννουλάκης, και οι επιχειρηματίες Γιώργος Μπουρδούβαλης και Αιμίλιος Κοτσώνης.

Κατά περίπτωση τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Για 15 άτομα το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής τους ενώ για 2 ακόμη εμπλεκόμενους το δικαστήριο έπαυσε την ποινική τους δίωξη λόγω θανάτου.

Η αρχή

Το «Noor One» εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους τότε οι ελληνικές Αρχές, τα ναρκωτικά που φορτώθηκαν στο πλοίο ανοιχτά του Ομάν με προορισμό την Ελλάδα, θα έφθαναν αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια θα προωθούνταν οδικώς στην Ευρώπη.

Πεντακόσια πενήντα κιλά ηρωίνης μεταφέρθηκαν αρχικά με αυτοκίνητα από το πλοίο σε έπαυλη στη Φιλοθέη που ανήκε στην πρώην σύζυγο του Μ. Γ. Τα υπόλοιπα 1.550 κιλά ηρωίνης κατέληξαν σε δύο αποθήκες στο Κορωπί.

SHARE:

24Media Network