Ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη σπάει τη σιωπή του - Τι λέει για την "καραμπινάτη" αυτοκτονία

Ειρήνη και Γιώργος Λαγούδης
Ειρήνη και Γιώργος Λαγούδης IONION FM

Συγκλονίζει ο αδελφός της 44χρονης γυναίκας μετά την ανατροπή που προκάλεσαν οι τελευταίες δικαστικές εξελίξεις για τις συνθήκες του θανάτου της.

Ηθικά ικανοποιημένος από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη δηλώνει ο αδελφός της, Γιώργος Λαγούδης, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Ionion FM και στο Δημήτρη Στρουμπάκο, με αφορμή την απόφαση του Εισαγγελέα Αιτωλοακαρνανίας να ασκήσει ποινική δίωξη κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η υπόθεση της νεαρής μητέρας, η οποία βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της στην Τριχωνίδα, είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και το Πανελλήνιο και ο θάνατός της είχε αρχικά αποδοθεί σε αυτοχειρία, ενδεχόμενο που δεν δεχόταν η οικογένειά της.

ADVERTISING

Σπάζοντας τη σιωπή του, ο Γιώργος Λαγούδης ξεκαθαρίζει ότι "Δικαίωση δεν υπάρχει για εμένα εφόσον δεν έρχεται πίσω η Ειρήνη. Είναι όμως μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση".

Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται

Αναφορικά με τον αγώνα δρόμου που έδωσε όλο αυτό το διάστημα και την αγωνία της οικογένειας, τόνισε: "Ήμουν σίγουρος κ αυτό νομίζω ότι το κατάλαβε αμέσως ο εισαγγελέας ήδη από την πρώτη συνάντηση μας. Έτσι ένιωσα. Όπως και όλη η κοινή γνώμη το πίστεψε. Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται. Εννέα μήνες παλέψαμε και βγήκε το πόρισμα. Μέχρι και προχθές όμως υπήρχαν διαρροές ότι 2 ανώτατοι αντιστράτηγοι με μεγάλη εμπειρία όπως είπε δημοσιογράφος, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση, έλεγαν για καραμπινάτη αυτοκτονία! Εκ του πορίσματος όμως των εισαγγελικών αρχών φάνηκε ότι δεν δέχτηκε ούτε ένα από τα "καραμπινάτα" στοιχειά τους. Όπως και ότι ένας άλλος ανώτατος αξιωματικός μέσω δημοσιογράφου είπε ότι το πόρισμα το έβγαλε ο εισαγγελέας για να ηρεμήσει η οικογένεια και η κοινωνία. Δηλαδή λέει ότι έβγαλαν ψεύτικο πόρισμα οι εισαγγελικές αρχές;".

Μιλώντας για την αδελφή του, λέει πως εκείνο που θυμάται περισσότερο είναι "το υπέροχο χαμόγελο της, την αγνή ψύχη της, την δύναμη να προχωρά με χαρά και όρεξη για ζωή!", τονίζει ότι αυτό που του έχει λείψει πιο πολύ είναι τα "ασήμαντα" και τη χαρακτηρίζει ως "ακούραστη ψυχή και σώμα". Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην αγάπη που είχε για τα παιδιά της, συμπληρώνοντας πως δημιούργησε μια "ικανή και άξια οικογένεια".

Όσον αφορά στο τι ελπίζει ότι θα συμβεί από εδώ και εμπρός, μετά τις τελευταίες εξελίξεις; "Εύχομαι να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές. Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους όσους πίστεψαν ότι είναι δολοφονία και με στήριξαν: Τον κο Ταουξη με την τεράστια εμπειρία του και όλο το επιτελείο του. Όλους τους ερευνητές, τον κο Σπύρου, τον κο Τσουκαλη, τον κο Μανικα, τον κο Δεδε, τον κο Γκουρμπατση και όλες τις ομάδες πίσω από αυτούς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοσιογράφους και όσους δούλεψαν πίσω από τις κάμερες. Τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα στον αγώνα μου ότι και αν τους ζήτησα. Ακόμη κ σε αυτούς που δεν έτυχε να μιλήσουμε ποτέ ανά την Ελλάδα. Ακόμη κ όταν ένιωθα ότι δεν θέλω να βγω να μιλήσω, πάντα η γνώμη μου ήταν σεβαστή. Για εμένα που δεν έχω σχέση με τον χώρο των media οφείλω να δώσω συγχαρητήρια για την στάση τους, καθώς δεν ένιωσα ούτε μια φορά κάτι αρνητικό από μέρος τους. Σε όλη την οικογένεια μου τόσο στο Μεσολόγγι όσο και στις Σέρρες ένα τεράστιο ευχαριστώ. Δείξαμε αυτό που είμαστε: δεμένοι, αγαπημένοι, όλοι μας μια γροθιά, μια ομάδα που αντέχει στα πολύ πολύ δύσκολα! Όλους τους φίλους μου και τις φίλες της Ειρήνης. Όλους τους χωριανούς μου όπως και από τα διπλανά χωριά. Τους γνωστούς και αγνώστους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που πίστεψαν στον αγώνα μου και με κάθε τρόπο ήταν κοντά μου".

Πηγή: 

IONION FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δολοφονία Λαγούδη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση Λαγούδη: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατός της

Υπόθεση Λαγούδη: Νέα πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο της 44χρονης

SHARE:

24Media Network