Ο χαζός “Νίκος” που θα “απολυόταν”, ο “Κώστας” (Αγγελική) και τα 5 εντάλματα που ακολουθούν

Ο χαζός “Νίκος” που θα “απολυόταν”, ο “Κώστας” (Αγγελική) και τα 5 εντάλματα που ακολουθούν
Recently arrested fugitive Christodoulos Xiros was taken to both Athens`s prosecutor and investigating magistrate under protection by members of anti-terrorist squad. In Athens, on Jan. 4, 2015 / . , 4 , 2015 Menelaos Myrillas / SOOC

Με κωδικά ονόματα γίνονταν οι εξίσου κωδικοποιημένες συνομιλίες των «Πυρήνων». Ο Ξηρός μέτραγε ώρες δίχως να το ξέρει.Το λουξ κελί του Φάμπιο που κανόνισε τον "σοφέρ" της Αγγελικής.

Με κωδικά ονόματα επικοινωνούσαν μεταξύ τους οι «Πυρήνες», έγκλειστοι και μη, παλιοί και …«νεοσύλλεκτοι», καθώς επίσης με κωδικοποιημένη αλληλογραφία σε pdf που «σώνονταν» σε κάρτες μνήμης και έφευγαν πάντα και επέστρεφαν από και προς τις φυλακές μέσω μίας ταμπακιέρας με κρυφή θήκη. Στην όλη διαδικασία την διαφορά έκανε η κατοχή smartphones που είχαν οι «Πυρήνες» μέσα στη φυλακή, με το αζημίωτο πάντα προς τους σωφρονιστικούς, στα οποία είχαν «κατεβάσει» ειδικά προγράμματα κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης…

Κάτω από αυτή την λογική προκύπτουν εξής κωδικοί για τα εξής υπαρκτά πρόσωπα:

-«Νίκος»= Χριστόδουλος Ξηρός

-«Κώστας»= Αγγελική Σπυροπούλου

-«Στέλιος»= Μπουχάρ Μέμα

Αταυτοποίητοι κωδικοί ονομάτων:

-«Ρωξάνη»

-«Ιάσωνας»

«Θωμάς»

Κάποιοι από τους τρεις τελευταίους ίσως να είναι η λίγο εύσωμη με κοντό ξανθό μαλλί γυναίκα μεταξύ 30-40 ετών που έχουν δει και περιγράψει κάποιοι μάρτυρες στην γιάφκα της Αναβύσσου. Πρόσθετα, υπάρχει DNA και αταυτοποίητο αποτύπωμα γυναίκας που έχει βρεθεί στις δύο γιάφκες. Επίσης δεν μπορεί να είναι σίγουρο στην παρούσα φάση αν αυτοί οι κωδικοί ανήκουν σε  άντρες ή γυναίκες με τον τρόπο που ακούγονται, αφού πολύ απλά η Αγγελική είχε τον κωδικό «Κώστας», άρα η  «Ρωξάνη» θα μπορούσε να ανήκει σε άντρα και ο «Ιάσωνας» π.χ., σε γυναίκα… Επίσης υπάρχει κάποιος «Γιώργος» ο οποίος θα γυριζόταν ένα από τα καλάσνικοφ στην ομάδα υποστήριξης που θα πραγματοποιούσε «καταδρομική» στις Φυλακές Κορυδαλλού, αμέσως μετά την έκρηξη της υπερβόμβας των 150 κιλών, όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός της «Επιχείρησης Γοργοπόταμος».

Αποκαλυπτικοί της «τύχης» που θα είχε ο Χριστόδουλος Ξηρός, μετά το πέρας της επιχείρησης, είναι οι αποκωδικοποιημένοι από την Αντιτρομοκρατική, διάλογοι, που είχαν οι έγκλειστοι «Πυρήνες» με τον «Κώστα»-Αγγελική, για την «απόλυσή»-εκτέλεσή του, αφού χρέωναν αποκλειστικά σε εκείνον την ευθύνη για τις αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες που έκανε για λογαριασμό τους στην  ΔΟΥ Κορυδαλλού και στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

«Εύχομαι αυτό που κάνω να το ξέρετε ότι είναι δύσκολο να ανέχομαι αυτόν. Όταν τελειώσει η ιστορία θα του σπάσω το κεφάλι. Κάνω υπομονή να γίνει το σχέδιο. Τα υπομένω όλα για σας», έλεγε η Αγγελική Σπυροπούλου που είχε πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο.

«Αυτό που κάνεις εσύ μέσα σε λίγους μήνες, άλλοι, άλλες φορές ήθελαν περισσότερο χρόνο και δεν τα κατάφερναν. Μπορείς μόνη σου να κάνεις τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρούμε δύο παιδιά και να τον κανονίσουμε τον σκατόψυχο και να τον πετάξουν σε ένα ρέμα. Υπομονή όμως. Μόλις τελειώσει η επιχείρηση και είμαστε ελεύθεροι θα απολυθεί», απαντούσαν οι έγκλειστοι «Πυρήνες».

Σε άλλο μήνυμα, ο «Κώστας» ανέφερε: «Κάνω υπομονή για να είμαι δίπλα του και να συνεργάζομαι. Πόσο θα αντέξω;».

«Πρέπει να κάνουμε γρήγορα το σχέδιο γιατί αλλιώς μπορεί να τον πιάσουν βλάκα κι όταν τον πάνε στην Αντιτρομοκρατική θα μας «δώσει» όλους, όπως έκανε ο μαλ@κ@ς και με τη 17 Νοέμβρη. Είχε δίκιο τελικά ο Κουφοντίνας που τον έλεγε προδότη».

Σε άλλο μήνυμα, επίσης έγκλειστο μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» γράφει μετά τις δύο αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις: «Είναι βλάκας, χαζός. Μια τρύπα στο νερό έκανε πάλι. Θα τον σκίσω!».

Μάλιστα, οι έγκλειστοι «Πυρήνες» έστειλαν και ένα μήνυμα με αποδέκτη τον Χριστόδουλο Ξηρό, για να είναι σίγουροι ότι δεν τους έχει καταλάβει και να του ρίξουν στάχτη στα μάτια για αυτά που θα ακολουθούσαν:

«Να ξέρεις ότι στο Κ2 (το δεύτερο κρησφύγετο-γιάφκα του Λουτρακίου) θα πάει να μείνει ο Κώστας (Αγγελική) και ο Στέλιος (Μέμα) για να μαγειρέψουν στα τάπερ (ετοιμάσουν βόμβες). Μετά θα μεταφέρουμε το βαρέλι (βόμβα 150 κιλών), μόλις έρθουν τα υγρά (νιτρομεθανόλη)».

Τα 24ωρα που ακολουθούν σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, αναμένεται να εκδοθούν άλλα 4-5 εντάλματα σύλληψης για μέλη με λιγότερο ή περισσότερο επιχειρησιακό ρόλο στην περίφημη «Επιχείρηση Γοργοπόταμος», ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της Αγγελικής πλέον έχουν ανοιχτεί μέχρι και την Βόρεια Ελλάδα, όπου υπήρχε ανεπτυγμένο δίκτυο της «Σ.Π.Φ» για παροχή βοήθειας και παροχής κρησφύγετου όπως αποδείχτηκε και στην περίπτωση του 29χρονου συλληφθέντα Αλβανού σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη.

Ο ρόλος του τελευταίου, δόθηκε από τον δύο φόρες σε ισόβια, σκληρό ποινικό και ομοεθνή του Ντούσκο Φάμπιο, ο οποίος τον διέταξε να αναλάβει τον ρόλο του οδηγού της, να την μεταφέρει από την Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα και στη συνέχεια όπου επιθυμεί και να κάνει ό,τι του ζητήσει. Ο Ντούσκο μάλιστα, το 2013 είχε γίνει ένας έγκλειστος βαρυποινίτης των Φυλακών Γρεβενών που είχε τράβηξε έντονα την προσοχή πάνω του για την …υπερλούξ διαβίωση που έκανε εντός των φυλακών, έχοντας ό,τι επιθυμούσε. Οι Αρχές που πλέον έχουν πειστεί με διάφορους τρόπους για την στενή σχέση ποινικών και εγκλείστων για υποθέσεις τρομοκρατίας, πιστεύουν ότι ο τελευταίος είναι ίσως ένας ακόμα από τους εκατοντάδες που έπαιρναν «δουλειές» για το ελληνικό συνδικάτο του εγκλήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα