"Οδικός χάρτης" για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος μεταξύ Ελλάδας -Αλβανίας

Από τη συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας.
Από τη συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας. ΕΛ.ΑΣ.

Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη με τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, κ. Ardi Veliu με κοινές αποφάσεις

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης συναντήθηκε χθες με τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, κ. Ardi Veliu.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε κοινή διαπίστωση για ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, μέσω πραγματοποίησης επιχειρησιακών συναντήσεων και συνεκπαιδεύσεων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί και καταπολεμηθεί το οργανωμένο διασυνοριακό έγκλημα.

Επιπλέον, οι κ.κ. Αρχηγοί συμφώνησαν και αποδέχθηκαν την κατάρτιση Οδικού Χάρτη, στον οποίο θα αποτυπώνονται οι επιμέρους δράσεις σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Στη συνάντηση, από ελληνικής πλευράς, παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου, Υποστράτηγος Γεώργιος Καστάνης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου, Ταξίαρχος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Χρήστος Μανούρας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης.

Τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, συνόδευαν ο Διευθυντής του Κλάδου Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, κ. Tonin Vocaj, ο Διευθυντής του Κλάδου Συνόρων και Μετανάστευσης, κ. Eduard Merkaj, ο Διευθυντής του Κλάδου Οικονομικών και Τεχνικής Υποστήριξης, κ. Theodhori Gravani και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συνεργασίας και Συντονισμού, κ. Andi Likaj.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: