Παιδόφιλοι αντάλλαζαν αρχεία με βιασμούς παιδιών μέσω Facebook

Εικόνα από την σελίδα υποδοχής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Facebook
Εικόνα από την σελίδα υποδοχής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Facebook 2NIX/123RF

Συνελήφθησαν δύο παιδόφιλοι σε Κρήτη και Κεντρική Μακεδονία - Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος ενός 30χρονου Έλληνα για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, δύο χρήστες του διαδικτύου που απέκτησαν πρόσβαση στο Facebook και μέσω των προφίλ τους προέβησαν σε ανταλλαγή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

ADVERTISING
Το εθνικό κέντρο αγνοουμένων και κακοποιημένων παιδιών είναι ένας ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο το 1984
Το εθνικό κέντρο αγνοουμένων και κακοποιημένων παιδιών είναι ένας ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο το 1984

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση που χρησιμοποιούσε ο 30χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 11 Ιουνίου στην οικία του, σε περιοχή της Κρήτης, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την συνδρομή αστυνομικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια της έρευνας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του, στην υπό διερεύνηση υπόθεση και διαπιστώθηκε η διαχείριση ενός εκ των δύο προφίλ που ενεπλάκησαν στην ανταλλαγή του παράνομου υλικού.

Σημειώνεται ότι ο 21χρονος, επίσης Έλληνας διαχειριστής του άλλου προφίλ, είχε συλληφθεί στις 6 Ιουνίου, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος στην Κεντρική Μακεδονία και σε βάρος του είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία.

Τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε αρμόδια Εισαγγελία.

Που να απευθυνθείτε για βοήθεια στο διαδίκτυο

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθη 21χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Συλλήψεις για παράνομη ιστοσελίδα στοιχηματισμού ενόψει Μουντιάλ

SHARE:

24Media Network