Πάνω από 1,5 τόνος χασίς και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης σε δύο υποθέσεις που εξάρθρωσε η Δίωξη

Πάνω από 1,5 τόνος χασίς και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης σε δύο υποθέσεις που εξάρθρωσε η Δίωξη

Διπλή επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών αφού κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα εξαγωγής τεράστιων ποσοτήτων χασίς στη Β. Ευρώπη και κύκλωμα εισαγωγής κοκαΐνης

Εξαρθρώθηκαν από την αστυνομία, δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης. Πιο αναλυτικά, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, καθώς και τη δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων, διακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος, τα μέλη του οποίου κατείχαν διακριτούς ρόλους ως προς την αποθήκευση – φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και την τυποποίηση και μεταφορά τους.

Επιπλέον, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μετά τη συσκευασία και επανατυποποίηση της ακατέργαστης κάνναβης, την μετέφεραν με τη χρήση φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών, στην Ολλανδία, τη Γερμανία και το Βέλγιο.

Πάνω από 1,5 τόνος χασίς και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης σε δύο υποθέσεις που εξάρθρωσε η Δίωξη

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες της Πέμπτης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν και ακινητοποίησαν φορτηγό διεθνών μεταφορών και Ι.Χ. αυτοκίνητο, με οδηγούς 50χρονο και 62χρονο αντίστοιχα, κατά την έξοδό τους από αποθηκευτικό χώρο στις Αφίδνες Αττικής.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στον παραπάνω αποθηκευτικό χώρο, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που ξεπερνά τον 1 τόνο και 669 κιλά, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμα τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ένας 46χρονος βορειοηπειρώτης που κατείχε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση και ειδικότερα στο συντονισμό της αποθήκευσης της κάνναβης, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κατά την επίσημη παρουσίαση των δύο υποθέσεων ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Αναζητείται ένα άτομο ακόμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την αποθήκη την είχε παραχωρήσει στο κύκλωμα για αυτόν τον σκοπό ο φύλακας του κτιρίου, ο οποίος μάλιστα μένει δίπλα σε αυτό.

Από τις έρευνες που έγιναν στην αποθήκη, καθώς και στις οικίες και τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 1 τόνου, 669 κιλών και 209 γραμμαρίων, 20.095 ευρώ, 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πλήθος νάιλον συσκευασιών κενού περιεχομένου, συσκευή θερμοκόλλησης, Ι.Χ. αυτοκίνητο, μία μοτοσικλέτα, ένα Δ.Χ. Φορτηγό, δύο σακίδια ταξιδίου άνευ περιεχομένου καθώς και μεταλλικό χρηματοκιβώτιο και διάφορα κλειδιά από αποθήκες.

Επιπλέον, διερευνάται η διασύνδεση της εγκληματικής οργάνωσης με άλλα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά ναρκωτικών από την Ελλάδα στη Δυτική Ευρώπη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη περίπτωση, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή – μεταφορά κοκαΐνης στην Ελλάδα από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, καθώς επίσης και στην αποθήκευση και νόθευση - επανατυποποίησή της, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 36 και 38χρόνων, καθώς και ένα ζευγάρι Αλβανών, ο 31χρονος άντρας και η 33χρονη σύντροφός του, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους. Η μεγάλη επιτυχία της Δίωξης είναι ότι κατάφερε να συλλάβει στην ίδια επιχείρηση όχι μόνο τους μεταφορείς, όπως συνήθως συμβαίνει, αλλά και τους παραλήπτες που ήταν και οι “εγκέφαλοι” του κυκλώματος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.545 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών, Ι.Χ. αυτοκίνητο, πιστόλι και κατάλληλος εξοπλισμός για επανατυποποίηση ναρκωτικών.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα, κατάφερε απογευματινές ώρες της Πέμπτης, να εντοπίσει στο λιμάνι της Πάτρας, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και να συλλάβει τους δύο Έλληνες οδηγούς, οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, ποσότητα κοκαΐνης 28,9 κιλών περίπου. Αυτοί ταξίδευαν ανά δύο ώστε να μην κάνουν στάση πουθενά και για κανέναν λόγο.

Πάνω από 1,5 τόνος χασίς και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης σε δύο υποθέσεις που εξάρθρωσε η Δίωξη

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του ζευγαριού των Αλβανών στη Νέα Σμύρνη, διαπιστώθηκε ότι ο χώρος χρησιμοποιούνταν ως εργαστήριο νόθευσης και τυποποίησης ναρκωτικών ουσιών. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης, ακατέργαστη κάνναβη 1.545 γραμμαρίων,

20 σπόροι κάνναβης, νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη μικτού βάρους 5 γραμμαρίων, πιστόλι με γεμιστήρα, 15 φυσίγγια, φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, με επισυρόμενο θάλαμο, Ι.Χ. αυτοκίνητο, 4.500 ευρώ, 11 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, υδραυλική πρέσα συμπίεσης, δυναμικότητας έως δύο τόνους, με τα εξαρτήματά της δύο μεταλλικές πλάκες, συσκευή θερμοκόλλησης και ζελατίνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network