Παραδόθηκε ο Αλκέτ Ριζάι-Δεν είχε ούτε όπλα, ούτε εκρηκτικά

Παραδόθηκε ο Αλκέτ Ριζάι-Δεν είχε ούτε όπλα, ούτε εκρηκτικά
. (PHASMA / )

Αίσιο τέλος στην ομηρία στις φυλακές Μαλανδρίνου. Ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι παραδόθηκε. Η "χειροβομβίδα" ήταν ραδιόφωνο τυλιγμένο με πετσέτες!

Ο Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος κράτησε επί 24 ώρες ομήρους στις φυλακές Μαλανδρίνου παραδόθηκε σε άνδρες των ΕΚΑΜ.

Ο Αλκέτ Ριζάι δεν είχε ούτε εκρηκτικά, ούτε χειροβομβίδες και αυτό που κρατούσε ήταν ένα ραδιόφωνο τυλιγμένο με πετσέτες.

"Ηταν μπλόφα όπως αποδείχθηκε. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορούσαμε να το διακινδυνεύσουμε" υπογράμμισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Στερεάς Ελλάδας υποστράτηγος κ. Απόστολος Κασκάνης.

Το βράδυ του Σαββάτου μαζί με δύο συνεργούς του πήρε ομήρους 6 σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Το μεσημέρι υπήρξε παρέμβαση της πυροσβεστικής και με ειδική σκάλα μπόρεσαν να φυγαδευτούν κάποιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στην πτέρυγα.

Δημιουργήθηκε ένταση με τις δυνάμεις των ΕΚΑΜ να έχουν πλησιάσει το σημείο, όπου βρισκόταν ο Ριζάι με τους τους ομήρους. Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος εκμεταλλεύτηκε τον πανικό και μπόρεσε να ξεφύγει.

Ο Ριζάι, φώναζε ότι αυτή θα είναι η "τρίτη και φαρμακερή" και απειλούσε ότι αν δεν τον αφήσουν ελεύθερο θα ανατινάξει τους ομήρους.

Ο επικίνδυνος κακοποιός φέρεται να είπε στον διαπραγματευτή, όταν αποφάσισε να παραδοθεί: "Αυτή τη φορά δεν έπιασε, ίσως πιάσει την άλλη".

Οι πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν κρατηθεί όμηροι από τον Ριζάϊ σύμφωνα με την αστυνομία είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φωτογραφίες μέσα από τη φυλακή: Οι όμηροι του Αλκέτ Ριζάι

Ηχητικά ντοκουμέντα από τον Αλκέτ Ριζάι: Ή θα φύγουμε ή θα πεθάνουν

SHARE: