Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών: Αποκαλυπτικοί διάλογοι – Πώς έκλειναν τις συμφωνίες

Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών: Αποκαλυπτικοί διάλογοι – Πώς έκλειναν τις συμφωνίες
Νεογέννητο μωρό 123RF

Εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια, στρατολογούσαν γυναίκες για να δώσουν τα παιδιά τους, έκλειναν συμφωνίες και μοίραζαν μωρά με το αζημίωτο.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν και οι 12 συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών. Ο δικηγόρος και η γυναικολόγος κατέβαλλαν και χρηματική εγγύηση ύψους 30 χιλιάδων ευρώ.

Με ένα τηλέφωνο, φαίνεται πως κινούσαν όλα τα νήματα τα μέλη του κυκλώματος. Εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια, στρατολογούσαν γυναίκες για να δώσουν τα παιδιά τους, έκλειναν συμφωνίες, μοίραζαν μωρά, με το αζημίωτο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ενώπιον των ανακριτικών αρχών αρνήθηκαν τα πάντα, οι αποκαλυπτικές, τηλεφωνικές τους συνομιλίες, όμως τους έφεραν αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη. Ακόμη κι όταν κάτι …στράβωνε, το κύκλωμα όπως όλα δείχνουν, έβρισκε άμεσα λύσεις. Υιοθεσία που… χάλασε την τελευταία στιγμή, εξαιτίας προβλήματος υγείας του νεογνού, προχώρησε άμεσα με άλλη θετή οικογένεια.

Αποκαλυπτική είναι η συνομιλία μεταξύ της γυναικολόγου και της μεσίτριας που αποκάλυψε η τηλεόραση του ΑΝΤ1: 

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ: Μου είπαν, δεν θα το πάρουν τελικά το παιδί, έχω βρει όμως ήδη άλλο ζευγάρι. Τηλεφώνησα στην ….και της είπα ότι υπάρχει μωρό και ότι μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στις συμβολαιογραφικές διαδικασίες. Ακόμη και αύριο.

ΜΕΣΙΤΡΙΑ: Πρέπει να μάθουμε όμως πότε θα πάρει εξιτήριο το μωρό, μπορεί να βγει και σήμερα

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ: Το συντομοτερο, πρέπει να γίνει αυτό. Να την κλείσουμε την υπόθεση μέσα στην ημέρα. Να ξέρεις όμως θα καθυστερήσει λιγο η πληρωμη, το καινούργιο ζευγάρι δεν ήταν έτοιμο.

ΜΕΣΙΤΡΙΑ: Τι θα δώσουν δηλαδή;

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ: Μου είπαν θα μου φέρουν 3 – 4 χιλιάρικα. Δεν υπάρχει δυνατότητα για παραπάνω αυτή τη στιγμή. Μην ανησυχείς όμως είναι εντάξει αυτοί, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Πες στη μητέρα μόλις πάρει εξιτήριο, να πάρει το παιδί και να πάει στο γραφείο του συμβολαιογράφου

Καμία επιπλοκή δεν τους σταματούσε, όπως φαίνεται. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας από τη Βουλγαρία, που όταν το βρέφος της έμεινε για νοσηλεία, η ίδια έφυγε για τη χώρα της. Τα μέλη του κυκλώματος δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν, για να πάρουν το μωρό από το νοσοκομείο και σχεδίαζαν ακόμη και εικονικό θάνατο του βρέφους, για να προχωρήσει η διαδικασία, αφού οι πελάτες περίμεναν.

Η υπόθεση περνά στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, θα κληθούν να καταθέσουν και οι υπόλοιποι που εμπλέκονται και δεν έχουν συλληφθεί, όλοι θα κριθούν στις δικαστικές αίθουσες.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα