Πατέρας και γιος εκβίαζαν κρεατέμπορο με ψευδή και δυσφημιστικά βίντεο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ(ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ(ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Ο 58χρονος εργαζόταν χρόνια στην εταιρεία και αφού έκλεισε συνεργασία σε ανταγωνιστή σκέφτηκε αυτόν τον τρόπο για να βγάλει έξτρα χρήματα

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο Έλληνες ηλικίας 58 και 32 ετών (πατέρας και γιος) για απόπειρα εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας.

Συγκεκριμένα και κατόπιν έρευνας του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος, ο οποίος είναι εργαζόμενος στην εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων “Φλωρίδης”, με το πρόσχημα ότι κατέχει φωτογραφίες και βιντεοληπτικό υλικό από δήθεν παράνομες ελληνοποιήσεις κρέατος που διέπραττε η εταιρεία, εκβίαζε τον ιδιοκτήτη της.

Αρχικά και προκειμένου να μην αναρτήσει ο 32χρονος γιος του στο διαδίκτυο το προαναφερόμενο βίντεο, ο οποίος μάλιστα εργαζόταν σε ανταγωνίστρια εταιρεία, απαιτούσε την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 70.000 ευρώ. Στη συνέχεια, απαιτούσε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να τον απολύσει προκειμένου να λάβει αποζημίωση, φοβούμενος ότι αν έπαιρνε μετρητά θα μπορούσαν να ήταν προσημειωμένα.

Μάλιστα, επειδή ο 58χρονος εργαζόταν χρόνια στην εταιρεία και μάλιστα στα ψυγεία, ανάγκασε έναν αλλοδαπό υπάλληλο της εταιρείας να χτυπάει ελληνικές σφραγίδες σε ήδη ελληνικά κρέατα και τον τραβούσε βίντεο, επικαλούμενος σε 7 βίντεο που “ανέβασε” στο youtube, πως ήταν δήθεν βουλγάρικα.

Για να το κάνει αυτό ο αλλοδαπός υπάλληλος, σαν προϊστάμενός του ο 58χρονος, τον απείλησε με απόλυση. Στο μεταξύ, ο 58χρονος ήδη είχε συμφωνήσει να πιάσει δουλειά στην ανταγωνίστρια εταιρεία που εργαζόταν ο γιος του η οποία δεν φέρει βεβαίως καμία ευθύνη για όλα αυτά, ούτε προέκυψε να είχε  την παραμικρή εμπλοκή.

Στις 2 Νοεμβρίου, λόγω της μη ικανοποίησης των απαιτήσεων-εκβιασμών του, πατέρας και γιος ανήρτησαν στο διαδίκτυο τα επτά βίντεο με το ψευδές και δυσφημιστικό περιεχόμενο για την εταιρεία.

Κατόπιν όλων αυτών και μετά από αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν οι δράστες στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δακτυλογραφημένα και χειρόγραφα κείμενα, ομοίου περιεχομένου με τις καταγγελλόμενες δήθεν παράνομες πράξεις της εταιρείας. Κατασχέθηκαν επίσης και ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Για το ζήτημα, η εταιρεία “Φλωρίδης” προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση προς το καταναλωτικό κοινό που αναφέρει:

“Κύκλωμα εκβιαστών κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη η εταιρία εμπορίας κρεάτων ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ στο οποίο συμμετέχουν πρώην εργαζόμενοι της με υποκρυπτόμενες ενδεχομένως και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις από το χώρο εμπορίας κρεάτων.

Η εταιρία δεν ενέδωσε στις απαιτήσεις των εκβιαστών που με ψευδή, κατασκευασμένα και σκηνοθετημένα στοιχεία επιχείρησαν και να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Η Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ μέσω της δικηγορικής εταιρίας Νίκος Αγαπηνός Δικηγορική Εταιρία προσέφυγε άμεσα στη Δικαιοσύνη και κατήγγειλε το κύκλωμα εκβιαστών.

Η επιχείρηση ευχαριστεί τους πελάτες της, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες της και πρωτίστως τους απλούς καταναλωτές για την εμπιστοσύνη που περιβάλλουν την εταιρία όλα αυτά τα χρόνια. Οι εκβιαστές συνελήφθησαν και βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης που εφεξής έχει το λόγο”.

SHARE:

24Media Network