Πατροκτόνος Ζακύνθου: Συγκλονίζει η μητέρα του – “Θυσιάστηκε για να σώσει την οικογένειά του”

Πατροκτόνος Ζακύνθου: Συγκλονίζει η μητέρα του – “Θυσιάστηκε για να σώσει την οικογένειά του”

Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας του Αλέξη, που σκότωσε τον πατέρα του για να γλιτώσει τα αδέλφια του από την κακοποίηση όπως ο ίδιος υποστηρίζει, λίγο πριν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Η μητέρα του 27χρονου πατροκτόνου της Ζακύνθου συγκλόνισε το δικαστήριο της Πάτρας στην κατάθεσή της, όπου με δάκρυα στα μάτια ζήτησε για τον εφιάλτη που ζούσαν επί χρόνια η ίδια και τα παιδιά της.

“Ο γιος μου θυσιάστηκε για να σώσει την οικογένειά του από έναν πατέρα δυνάστη” ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του 27χρονου.

“Κάθε φορά που ήθελα να φύγω μου έβαζε το τουφέκι στο πρόσωπο και με απειλούσε Ο Αλέξης μου ελεγε “Μαμά πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτά τα παιδιά (τα ανήλικα ) Είμαστε συνένοχοι”, συμπλήρωσε.

Η κυρία Μαρία προσπάθησε μέσα στη δικαστική αίθουσα να απαντήσει σε όλες τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας, πέφτοντας σε αντιφάσεις με τις ημερομηνίες κακοποίησης των παιδιών της. Ο Αλέξης από την πλευρά του δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του τόσο στην κατάθεση της μητέρας του όσο και της αδερφής του.

Αδελφή πατροκτόνου: “Κακοποιούσε και μένα”

“Το θύμα κακοποιούσε και εμένα και τον Αλέξη. Μάλιστα του είχε ζητήσει να του βρει γυναίκα και αν δεν έβρισκε να του πάει εμένα”, αποκάλυψε η μικρή αδελφή του Αλέξη.

Στη δίκη αποκαλύφθηκε ακόμη ότι είχαν καταγγείλει δύο φορές τον πατέρα για την κακοποίηση των παιδιών του. Η κακοποίηση των παιδιών του θύματος από τον ίδιο φαίνεται ότι ήταν κοινό μυστικό στη μικρή κοινωνία της Ζακύνθου., καθώς είχαν γίνει δύο ανώνυμες καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2010. Η κοινωνική λειτουργός που κατέθεσε στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν πήρε καμία καταγγελία. Αναγκάστηκε όμως στην πορεία να παραδεχτεί ότι υπήρχε πρόβλημα στην συγκεκριμένη οικογένεια.

Συγκινητική ήταν και η κατάθεση του πατριού του Αλέξη που ισχυρίστηκε ότι ο 27χρονος άντεξε πολλά όλα αυτά τα χρόνια από τον πατέρα του.

Το χρονικό της συγκλονιστικής υπόθεσης

Ο Αλέξης σκότωσε τον πατέρα του τον Μάιο του 2018, όταν κατάλαβε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την μόλις 10 ετών αδερφούλα του. «Ο πόνος των 26 ετών όπλισε το χέρι μου» είπε ο ίδιος στις αρχές όταν τον συνέλαβαν.

Περιέγραψε έναν πατέρα δυνάστη που κακοποιούσε σεξουαλικά τον ίδιο και τα αδέρφια του, ενώ ξυλοκοπούσε τη μητέρα τους.

«Η ζωή μαζί του ήταν εφιαλτική» ισχυρίστηκε. «Θόλωσα, τρελάθηκα και σήκωσα την καραμπίνα» είπε με δάκρυα στα μάτια. Ο Αλέξης θα δικαστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση. Στο πλευρό του βρίσκονται όλοι όσοι τον γνωρίζουν, η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα