Αντιτρομοκρατική: Οι συλληφθέντες ήταν έτοιμοι για όλα με σφαίρα στην θαλάμη

Αντιτρομοκρατική: Οι συλληφθέντες ήταν έτοιμοι για όλα με σφαίρα στην θαλάμη
Ευρήματα από τις εφόδους της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τη σύλληψη των Σακκά και Δημητράκη ΕΛ.ΑΣ.

Όλα τα ψηφιακά πειστήρια που εντοπίστηκαν σε οικίες των συλληφθέντων από την ληστεία στο ΑΧΕΠΑ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν μεταφερθεί για περαιτέρω ανάλυση. Έτοιμοι για όλα με σφαίρα στην θαλάμη.

Πλήθος πειστηρίων ανάμεσά τους πολλά ψηφιακά πειστήρια όπως φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB, κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι και ηλεκτρονικός υπολογιστής εντοπίστηκαν από τις εφόδους της Αντιτρομοκρατικής στις οικίες των τριών συλληφθέντων από την ληστεία στο ΑΧΕΠΑ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλα τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω ανάλυση, μήπως προκύψουν από αυτά περισσότερα στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες των Αρχών, ώστε να μάθουν τα σχέδια που είχαν οι συλληφθέντες και αν ετοίμαζαν τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες το μεσημέρι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατάφερε να συλλάβει στην Θεσσαλονίκη τον 35χρονο Κώστα Σακκά και τον 41χρονο Γιάννη Δημητράκη επ’ αυτοφώρω και αφού μόλις είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στερώντας έτσι από το μέλλον κάθε πιθανό ισχυρισμό αθωότητας από τους κατηγορούμενους, τουλάχιστον για την διάπραξη της ένοπλης ληστείας.

Οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής φαίνεται πως είχαν αποκτήσει γνώση για τις κινήσεις των δύο παλιών γνώριμών τους και μόλις διέπραξαν το αδίκημα, την στιγμή που επιβιβάζονταν στο όχημα διαφυγής τους, επενέβησαν χωρίς να επιτρέψουν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης από τους ένοπλους δράστες και τους συνέλαβαν. Μαζί τους συνελήφθη και μία 39χρονη που προέρχεται και εκείνη από τον αναρχικό χώρο.

Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν ο ένας είχε κατηγορηθεί για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) κάτι για το οποίο είχε αθωωθεί και ο άλλος στους «ληστές με τα μαύρα».

Οι δύο ένοπλοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και σύμφωνα με πληροφορίες προσποιούμενος τον γιατρό ο ένας και τον ασθενή ο άλλος, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής που είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο για να ανεφοδιάσει το ΑΤΜ και υπό την απειλή των όπλων τους αφαίρεσαν την μία τσάντα με τα χρήματα αφού την δεύτερη ο υπάλληλος της χρηματαποστολής την χτύπησε και ενεργοποιήθηκε η χρωμοπαγίδα αχρηστεύοντας το περιεχόμενο.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την σύλληψή τους στο σημείο ακολούθησαν και οι έφοδοι της Αντιτρομοκρατικής στις οικίες των συλληφθέντων ώστε να αποφύγουν οι Αρχές το ενδεχόμενο τυχόν συνεργοί τους να προλάβουν να ξεφορτωθούν τυχόν πειστήρια.

Σε συνέχεια αυτών των ερευνών λοιπόν ανακοινώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ότι διενεργούνται έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αλεξίσφαιρο γιλέκο, μπουφάν με την ένδειξη « POLICE », μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM, 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λαπτοπ), πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB, κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι).

Επιπλέον, κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν στην κατοχή τους δύο πιστόλια, έτοιμα προς χρήση (με σφαίρα στη θαλάμη) και δυο «κασετίνες» με χρήματα, προερχόμενα από τη ληστεία.

Επίσης, το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν σε ιδίου τύπου και χρώματος αυτοκίνητο.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση. Οι έρευνες από την Αντιτρομοκρατική συνεχίζονται.

Γεροβασίλη: Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με άψογο τρόπο

Με αφορμή την νέα επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας με την αυτόφωρη σύλληψη τριών δραστών που διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Αστυνομία λειτουργεί με σχέδιο, μέθοδο και αποτελεσματικότητα.

Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με άψογο τρόπο, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο διακινδύνευσης ανθρώπινης ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, αφού πραγματοποιήθηκε σε χώρο νοσοκομείου όπου υπήρχε μεγάλος αριθμός πολιτών.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της επιχείρησης αποτελεί αποστομωτική απάντηση σε όσους διαδίδουν τους γνωστούς μύθους περί ανοχής.

Οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς. Ας μην ακούν όσους εργαλειοποιούν το φόβο και την ανασφάλεια. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη δουλειά της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα