Ποιος σκότωσε την 88χρονη στην Πάτρα και πώς έπεσε στα χέρια των αρχών

ΕΛΑΣ
ΕΛΑΣ EUROKINISSI

Σεσημασμένος Ρομά ο δράστης της δολοφονίας και ληστείας σε βάρος της 88χρονης η εγγονή της οποίας έχει παντρευτεί τον γιο του αειμνήστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της φρικτής δολοφονίας σε βάρος της 88χρονης που έγινε το πρωί στις 16 Ιουλίου, μέσα στο διαμέρισμά της, στον 3 όροφο πολυκατοικίας, επί της οδού Γούναρη, στο κέντρο της Πάτρας.

Δράστης όπως προέκυψε από την έρευνα των αντρών της Ασφάλειας Πατρών είναι ένας 26χρονος σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά Ρομά.

Εκείνη την ώρα η ηλικιωμένη περίμενε τον μανάβη να της πάει κάτι φρούτα που είχε παραγγείλει και είχε αφήσει μισάνοιχτη την πόρτα του διαμερίσματός της. Ο δράστης το εκμεταλλεύτηκε αυτό την είδε στο χολ, την γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, την πέταξε κάτω και την στραγγάλισε. Όταν σιγουρεύτηκε ότι ήταν νεκρή, της πήρε την βέρα από το χέρι και δύο χρυσά βραχιόλια που βρήκε στα συρτάρια, έκλεισε την πόρτα πίσω του και έφυγε.

ADVERTISING

Πέντε λεπτά μετά πήγε ο μανάβης και χτύπησε το κουδούνι, όμως δεν του άνοιξε κανείς και καθώς φοβήθηκαν οι περίοικοι κάλεσαν τις Αρχές. Με κλειδαρά, οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα και την βρήκαν νεκρή.

Ο δράστης σαν να μην είχε συμβεί τίποτα πήγε σε χρυσοχοείο-ενεχυραδεινηστήριο στο κέντρο της πόλης, όπου πούλησε τα κοσμήματα έναντι 415 ευρώ… Τόσο κοστολόγησε την ζωή της άτυχης ηλικιωμένης και στη συνέχεια επίσης σαν να μην είχε συμβεί τίποτα πήγε στα ΚΤΕΛ Πατρών, πήρε το λεωφορείο και πήγε στην Γαστούνη Ηλείας όπου κατοικεί.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών εντόπισαν σε κάμερες της ευρύτερης γειτονιάς την παρουσία του, τον αναζήτησαν και τον προσήγαγαν ως ύποπτο ενώ το γενετικό του υλικό που είχε βρεθεί στο θύμα, τον ταυτοποίησε ως δράστη του εγκλήματος.

Μαζί του συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του χρυσοχοείου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται και γιατί είχε θέσει εκτός λειτουργίας το κλειστό κύκλωμα της επιχείρησής του, κάτι που απαγορεύεται για ενεχυροδανειστήρια, για ευνόητους λόγους.

Αναφορικά με την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης σήμερα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος δήλωσε:

Εξιχνιάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα η υπόθεση ανθρωποκτονίας 88χρονης ημεδαπής που είχε συμβεί στις 16 Ιουλίου το πρωί στην Πάτρα, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 26χρονος αυτουργός της πράξης.

Πραγματικά, επρόκειτο για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία από την πρώτη στιγμή σαφέστατα ενείχε στοιχεία βίαιης εγκληματικής συμπεριφοράς και απόρρεε αισθήματα ιδιαίτερης κοινωνικής απαξίας, καθότι το θύμα είχε υποστεί βίαιο και ασφυκτικό θάνατο, μέσω στραγγαλισμού, μέσα στο ίδιο του το σπίτι στο κέντρο της πόλης.

Στον τόπο του περιστατικού από την πρώτη στιγμή διενεργήθηκε άμεσα ενδελεχή αυτοψία από Αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, από εξειδικευμένους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, αλλά και από την Ιατροδικαστή Πατρών, ενώ τα ευρήματα της αυτοψίας σε συνδυασμό με την βοήθεια των σύγχρονων εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας συνέβαλλαν αποφασιστικά στην περαιτέρω έρευνα.

Θέλω να τονίσω ότι η εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι αποτέλεσμα πολυήμερων συνεχών ερευνών που τελέστηκαν με ιδιαίτερο επαγγελματισμό, ζήλο και αφοσίωση από όλους τους αστυνομικούς που δούλεψαν για την εξιχνίαση του συγκεκριμένου εγκλήματος.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς από τους αστυνομικούς, αλλά και κατάλληλη συλλογή του προανακριτικού υλικού, των στοιχείων, των δεδομένων και των ευρημάτων της υπόθεσης. Παράλληλα, η σύνθεση όλων των ευρημάτων και η σωστή αξιολόγηση τους μας οδήγησε στη σταδιακή αξιοποίηση των στοιχείων, στη ταυτοποίηση του δράστη, στην εξιχνίαση της υπόθεσης και τελικά στη σύλληψη του.

Η Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας πέτυχαν σήμερα ένα ακόμη πολύ δυνατό πλήγμα κατά του εγκλήματος, συλλαμβάνοντας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τον δράστη της ανθρωποκτονίας και οδηγώντας τον ενώπιον της δικαιοσύνης. Πετύχαμε την τόνωση του αισθήματος ασφαλείας του πολίτη, εξιχνιάζοντας γρήγορα μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, η οποία είχε διαπραχτεί με βίαιο τρόπο σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τον Τμηματάρχη του Τμήματος Δημόσιας Ασφαλείας Πατρών και όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας τους για τις προσπάθειες τους και τις συνεχείς επιτυχίες τους.

Σας ευχαριστώ πολύ, θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης από τον εκπρόσωπο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος ανέφερε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης:

«Πρόκειται για μια ακόμα πολύ σημαντική επιτυχία των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι αστυνομικοί της οποίας ενεργώντας συνεχείς συντονισμένες και μεθοδικές έρευνες, κατάφεραν σε μικρό χρονικό διάστημα, να συλλέξουν και να αξιοποιήσουν τα κατάλληλα στοιχεία, ώστε να εξιχνιάσουν αυτό το βίαιο έγκλημα και να συλλάβουν τον αυτουργό του.

Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το πρωί της 16/07/2018 στην οδό Γούναρη στην Πάτρα, ο δράστης εισήλθε από κεντρική είσοδο χωρίς ίχνη παραβίασης σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου, όπου κατοικούσε μόνιμα η 88χρονη ημεδαπή.

Ο δράστης εντόπισε την 88χρονη στο χωλ του σπιτιού, όπου την γρονθοκόπησε στο αριστερό μάτι, την έριξε στο πάτωμα και ασκώντας της πίεση με τα χέρια του στο λαιμό, έφραξε την αεροφόρο οδό, στραγγαλίζοντας την.

Στη συνέχεια ο 26χρονος ερεύνησε το υπνοδωμάτιο της παθούσας, αφαιρώντας διάφορα κοσμήματα και εγκαταλείποντας το θύμα στο αρχικό σημείο, όπου και εξέπνευσε.

Το πτώμα ανευρέθη το μεσημέρι της ιδίας ημέρας από οικείους της θανούσας, ενώ για την είσοδο τους στο διαμέρισμα απαιτήθηκε η συνδρομή κλειθροποιού.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, διενεργήθηκαν άμεσα εμπεριστατωμένες και ενδελεχείς έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι χρησιμοποιώντας φυσικές, τεχνολογικές και εργαστηριακές μεθόδους, κατάφεραν να συνδέσουν και να συνδυάσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία τους οδήγησαν στην ταυτοποίηση του δράστη, στον εντοπισμό του και στη σύλληψή του.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι σημαντική συνδρομή στο έργο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, παρείχε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τα εξειδικευμένα βιολογικά εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα.

Ο 26χρονος δράστης κατά την εξέτασή του, αρχικά διατήρησε αρνητική στάση, πλην όμως μετά την παράθεση του συγκεντρωθέντος ανακριτικού υλικού, ομολόγησε την πράξη του, περιγράφοντας την αναλυτικά.

Επίσης, για την ίδια υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ημεδαπού χρυσοχόου στην Πάτρα, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθότι ο 26χρονος δράστης μετά την διάπραξη της ανθρωποκτονίας αφαίρεσε δυο χρυσά βραχιόλια και ένα δαχτυλίδι, τα οποία φεύγοντας από το σπίτι πούλησε στον χρυσοχόο.

Ο 26χρονος δράστης, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών, συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τον Β΄ Ανακριτή Πατρών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: δολοφονία
SHARE:

24Media Network