Πόλεμος της Μαφίας: Πού στρέφουν τις έρευνές τους οι αρχές – Τα κρίσιμα βιντεοληπτικά υλικά

Πόλεμος της Μαφίας: Πού στρέφουν τις έρευνές τους οι αρχές – Τα κρίσιμα βιντεοληπτικά υλικά
Έρευνες της αστυνομίας, φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Ίδια μεθοδολογία με την υπόθεση Καραϊβάζ χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί για να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Η οικογένεια του θύματος δεν έχει ακόμα παραδώσει το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του σπιτιού του.

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για να μπορέσουν να φτάσουν στην άκρη του νήματος σε αυτό το νέο χτύπημα, στον ατελείωτο κύκλο αίματος του πολέμου της εγχώριας Μαφίας.

Οι αστυνομικοί αναλύουν έναν τεράστιο όγκο από βιντεοληπτικά υλικά που έχουν συλλέξει έως την ευρύτερη περιοχή του Σκαραμαγκά, στην περιοχή των παλιών τούνελ, όπου οι δράστες εγκατέλειψαν και έκαψαν το κλεμμένο όχημα διαφυγής τους, ώστε να μπορέσουν να διαπιστώσουν την διαφυγή από εκεί και μετά και να μπορέσουν να ακολουθήσουν τα ίχνη τους.

Απ’ όλα τα βιντεοληπτικά υλικά που αναλύονται καρέ-καρέ έως την περιοχή του Σκαραμαγκά, λείπει όμως το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του σπιτιού του θύματος που η οικογένεια δεν έχει ακόμα παραδώσει. Έχουν βεβαίως οι Αρχές εικόνα από άλλα υλικά για το πως ακριβώς εξελίχθηκε η διπλή δολοφονική επίθεσης σε βάρος του «Ράμπο» και του κουνιάδου του «Νιόνιου», όμως είναι βέβαιο ότι οι εικόνες που έχουν καταγράψει αυτές οι κάμερες ίσως βοηθήσουν ακόμη περισσότερο τις Αρχές να διαπιστώσουν κάποια πράγματα.

Ένα άλλο «αγκάθι» στην έρευνα που μένει να διαπιστωθεί για να κυλίσει η έρευνα, είναι ο τρόπος που το θωρακισμένο αυτοκίνητο που ανήκε στον ΣΚΑΪ κατέληξε στα χέρια του «Ράμπο» ενώ υποτίθεται πως ήταν παροπλισμένο και είχε μεταφερθεί απλά για την επισκευή ενός παραθύρου.

Ως προς και αυτό το σημείο έχει ζητηθεί από την ιδιοκτησία του οχήματος να δοθούν απαντήσεις κάτι που πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ημέρες, ώστε να μπορέσουν και οι Αρχές να καταλάβουν πως βρέθηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και ποιος μπορεί να βοήθησε ουσιαστικά στην υπεξαίρεσή του. Σημειώνεται ότι δεν είχε δηλωθεί κλοπή και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες δεν είχε γίνει αντιληπτή η απώλειά του.

Ο «Ράμπο» όπως ήταν γνωστός από τα χρόνια που εμπλεκόταν σε περιστατικά οπαδικής βίας ως φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, είχε καταδικαστεί ερήμην για συνέργεια στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, που έγινε το 2007, στην Παιανία.

Το παλμαρέ του ήταν εξαιρετικά πλούσιο στον κόσμο της νύχτας, αφού είχε απασχολήσει τις Αρχές για ληστείες, κλοπές, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας και την συνέργεια σε ανθρωποκτονία του Φιλόπουλου. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση διερεύνησης συμβολαίων θανάτου της μαφίας και φερόταν να ήταν μέλος της συμμορίας ενός εκ των ηγετών της «Greek Mafia», του «Θείου Τζο», του Γιάννη Σκαφτούρου δηλαδή, που δολοφονήθηκε πέρυσι στα Δερβενοχώρια, ενώ τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έκανε και ανεξάρτητες δουλειές στο λαθρεμπόριο καυσίμων.

Αντίστοιχα, ο «Νιόνιος», ο κουνιάδος του που επίσης έπεσε νεκρός από την δολοφονική επίθεση, είχε απασχολήσει για οπλοκατοχή και ήταν οδηγός του «Θείου Τζο», που την ημέρα της δολοφονίας του στα Δερβενοχώρια, τον είχε διώξει όπως και την υπόλοιπη φρουρά του. Επίσης είχε αποκτήσει πρατήριο καυσίμων.

Σημειώνεται ότι η σημερινή εμπρηστική επίθεση με εντελώς μαφιόζικα χαρακτηριστικά, σε πρατήριο καυσίμων ιδιοκτησίας στενού συγγενικού προσώπου στην περιοχή του Ασπροπύργου, δεν θεωρείται τυχαία.

Αντιθέτως, θεωρείται συνέχεια μίας αντιπαράθεσης που φαίνεται σιγά-σιγά να αποκαλύπτει τα κίνητρα στις Αρχές και αφορά πιθανόν στην αντιπαράθεση για τα ηνία στον χώρο του λαθρεμπορίου καυσίμων. Εκεί ίσως βρίσκεται και το «κλειδί» που ενδεχομένως να «ξεκλειδώσει» και αυτό που συνέβη στον Κορυδαλλό και αυτό που συνέβη στον Ασπρόπυργο και ίσως και κάποια άλλα χτυπήματα που είχαν προηγηθεί με τον ίδιο παρονομαστή.

Το καμμένο αυτοκίνητο των δραστών της διπλής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό InTime

Δεν προκύπτει σχέση στην διπλή εκτέλεση του Κορυδαλλού με τα κατασχεμένα όπλα από τον Νέο Κόσμο

Σε μία τέτοια υπόθεση όμως, όσο σημαντικό είναι να εντοπίζονται χαμένα κομμάτια του παζλ, άλλα τόσο σημαντικό είναι να εξαιρούνται κάποια που θα μπορούσαν να μπερδέψουν τις έρευνες περισσότερο.

Από την έως τώρα έρευνα λοιπόν, φαίνεται η περίπτωση του κλεμμένου αυτοκινήτου με τον βαρύ οπλισμό στον Νέο Κόσμο να μην συνδέεται με την διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος για τα αποτυπώματα στα όπλα ήταν αρνητικός όπως και η βαλλιστική.

Πρόσθετα, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών ανέλυσαν και τα βιντεοληπτικά υλικά από την εκτέλεση και απομόνωσαν καρέ με τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες στην επίθεση, τα οποία συνέκριναν με τις φωτογραφίες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από τα κατασχεμένα από τον Νέο Κόσμο όπλα και είδαν πως δεν έχουν ομοιότητες.

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. ότι πρόσφατα είχε παύσει την παρακολούθηση στελεχών της “Greek Mafia”

Πρόσθετα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διάψευση δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι πρόσφατα έπαυσε επιχειρησιακό σχέδιο για την στενή παρακολούθηση στελεχών της «Greek Mafia», ανάμεσά τους και του θύματος στον Κορυδαλλό. Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι δηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την 08-06-2023 σε τηλεοπτική εκπομπή και δελτίο ειδήσεων καθώς και χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων, που – μεταξύ άλλων – αναφέρουν ότι Υπηρεσίες και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας γνώριζαν για επικείμενες εγκληματικές ενέργειες, συνομιλούσαν με μέλη κυκλωμάτων, καθώς και ότι διακόπηκε επιχείρηση παρακολούθησης από ειδική ομάδα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της αποστολής της για τη διασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ασφάλειας, ακολουθεί και εφαρμόζει πιστά όσα προβλέπονται στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Προς τούτο εργάζεται καθημερινά με κύριο στόχο την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ενώ υπόκειται σε αυστηρές διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας.

Συνεπώς, ισχυρισμοί όπως οι παραπάνω είναι εντελώς αβάσιμοι και αντίθετοι προς τις αρχές και τις δεοντολογικές αξίες που διακατέχουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα