Πόλεμος της Μαφίας: Ο σκληρός “Ράμπο” και ο κουνιάδος του “Νιόνιος” που ήταν οδηγός του “θείου Τζο”

Πόλεμος της Μαφίας: Ο σκληρός “Ράμπο” και ο κουνιάδος του “Νιόνιος” που ήταν οδηγός του “θείου Τζο”
Αστυνομία, φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Παροπλισμένο θωρακισμένο τζιπ που είχε πάει για επισκευή και το οποίο ανήκε στον ΣΚΑΪ οδηγούσε "Ράμπο". Οι δράστες βγήκαν από ένα κλεμμένο μαύρο τζιπ και με δύο καλάσνικοφ γάζωσαν τα θύματα τους.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για να μπορέσουν να λύσουν το συντομότερο δυνατό τον γρίφο, αυτού του νέου χτυπήματος στον ατελείωτο κύκλο αίματος του πολέμου της εγχώριας Μαφίας.

Ήδη έχουν μία καλή εικόνα του πως έγινε η επίθεση και έχουν συλλέξει αρκετά βιντεοληπτικά υλικά που αναλύουν με κάθε λεπτομέρεια, μήπως βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών. Παράλληλα «τρέχει» η έρευνα και για τα πιθανά κίνητρα, με την λήψη καταθέσεων, καθώς η δραστηριότητα των θυμάτων ήταν μεγάλη και από τα κίνητρα θα μπορέσει να διαπιστωθεί και η πλευρά εκείνη που πλήρωσε για τους βγάλει από την μέση με συμβόλαιο θανάτου.

Ο «Ράμπο» όπως ήταν γνωστός από τα χρόνια που εμπλεκόταν σε περιστατικά οπαδικής βίας ως φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, είχε καταδικαστεί ερήμην για συνέργεια στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, που έγινε το 2007, στην Παιανία.

Το παλμαρέ του ήταν εξαιρετικά πλούσιο στον κόσμο της νύχτας, αφού είχε απασχολήσει τις Αρχές για ληστείες, κλοπές, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας και την συνέργεια σε ανθρωποκτονία του Φιλόπουλου. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση διερεύνησης συμβολαίων θανάτου της μαφίας και φερόταν να ήταν μέλος της συμμορίας ενός εκ των ηγετών της «Greek Mafia», του «Θείου Τζο», του Γιάννη Σκαφτούρου δηλαδή, που δολοφονήθηκε πέρυσι στα Δερβενοχώρια, ενώ τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έκανε και ανεξάρτητες δουλειές στο λαθρεμπόριο καυσίμων.

Αντίστοιχα, ο «Νιόνιος», ο κουνιάδος του που επίσης έπεσε νεκρός από την δολοφονική επίθεση, είχε απασχολήσει για οπλοκατοχή και ήταν οδηγός του «Θείου Τζο», που την ημέρα της δολοφονίας του στα Δερβενοχώρια, τον είχε διώξει όπως και την υπόλοιπη φρουρά του.

Τα βλέμματα των Αρχών μοιραία λοιπόν συγκεντρώνονται τόσο σε αντίπαλο στρατόπεδο από αυτό του σκέλους της «Greek Mafia» που έκανε κουμάντο στην Δυτική Αττική και τον Πειραιά όσο και σε κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων, στις πιο ανεξάρτητες δηλαδή παράνομες δραστηριότητες του «Ράμπο».

Το τζιπ που οδηγούσε το θύμα ήταν θωρακισμένο και διαπιστώθηκε πως το είχε υπεξαιρέσει με κάποιο τρόπο, καθώς ήταν ιδιοκτησίας του ΣΚΑΪ, παροπλισμένο και το είχαν στείλει για επισκευή. Με κάποιον τρόπο λοιπόν στην ουσία εκλάπη και κατέληξε στα χέρια του. Το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν κλεμμένο από το Χαλάνδρι και μετά την μαφιόζικη εκτέλεση, πήγαν στα παλιά τούνελ του Σκαραμαγκά όπου το έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και από εκεί προφανώς τους απομάκρυνε η υποστηρικτική τους ομάδα με άλλα οχήματα.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Οι άγνωστοι δράστες πλησίασαν με το κλεμμένο τζιπ το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο άντρες μόλις έφτασαν έξω από το σπίτι τους, καθώς και οι δύο έμεναν στην ίδια πολυκατοικία επί της οδού Σοφίας Βέμπο, στον Κορυδαλλό.

Πρώτος κατέβηκε ο κουνιάδος του «Ράμπο», ο «Νιόνιος» ο οποίος πήγε να ανοίξει την γκαραζόπορτα. Οι εκτελεστές επιτέθηκαν πρώτα σε αυτόν καθώς το τζιπ των θυμάτων ήταν θωρακισμένο και τον γάζωσαν. Αιμόφυρτος σύρθηκε μέχρι το υπόγειο όπου κατέληξε. Στη συνέχεια είτε άνοιξε την πόρτα του οδηγού ο «Ράμπο» είτε κατάφεραν να του την ανοίξουν οι εκτελεστές και τον γάζωσαν και εκείνον, αφήνοντας πίσω τους πάνω από 40 κάλυκες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα