Πως ερμηνεύουν χάκερ το βίντεο-μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού

Πως ερμηνεύουν χάκερ το βίντεο-μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού

Τι δείχνει ανάλυση από χάκερ για το βίντεο-προκήρυξη του Χριστόδουλου Ξηρού της 17 Νοέμβρη

Τα ηλεκτρονικά ίχνη που κρύβουν η προκήρυξη και το βίντεο που δημοσίευσε ο Χριστόδουλος Ξηρός σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αποκαλύπτουν χάκερ στο "Έθνος".

Έπειτα από την επεξεργασία του ψηφιακού υλικού, οι "ειδικοί" προχώρησαν στην αποκωδικοποίηση ψηφιακών αρχείων.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, οι χάκερ κατάφεραν να παραχωρήσουν δύο σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες αποκαλύπτουν το καλά προετοιμασμένο σχέδιο του Ξηρού και της υποστηρικτικής ομάδας που έχει στη διάθεσή του.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα ίχνη του αρχείου τύπου pdf που είχε γραφτεί η προκήρυξη του Ξηρού, είχε τροποποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 12:51:54 μ.μ., γεγονός που οι χάκερ ερμηνεύουν με δύο τρόπους:

Ο πρώτος είναι ότι το μανιφέστο του Ξηρού υπήρχε στον διακομιστή (server) της αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας από την συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία. Εστάλη δηλαδή την Πέμπτη στην ιστοσελίδα και δεν δημοσιεύθηκε μέχρι την Δευτέρα.

Η δεύτερη πιθανή εξήγηση, είναι ότι ο Ξηρός έγραψε το κείμενο το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ωστόσο το μόνο που προδίδεται στον υπολογιστή όπου δακτυλογραφήθηκε η προκήρυξη, είναι ότι ο Ξηρός είχε μηδενίσει την ημερομηνία του κομπιούτερ, αναγράφοντας Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1900.

Ένα άλλο στοιχείο που αποκαλύπτουν οι χάκερ, είναι πως το αρχείο τροποποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 6:16:52 μ.μ.. Επίσης, ερμηνεύεται με τους παραπάνω δύο τρόπους το εν λόγω ηλεκτρονικό ίχνος, ότι, δηλαδή, είτε εστάλη το απόγευμα της Κυριακής στην εν λόγω ιστοσελίδα και παρέμεινε στον server μέχρι τη Δευτέρα, είτε η εγγραφή έγινε τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Προκήρυξη και βίντεο δημοσιεύθηκαν ως ένα αρχείο με τη μορφή zip τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στη 1.50 μ.μ.. Την ίδια μέρα στις 5.49 μμ ανέβηκε και το μανιφέστο του Ξηρού. Από την ανάλυση που έκαναν χάκερ στο βίντεο διαπίστωσαν ότι είναι χαμηλής ανάλυσης και είναι τραβηγμένο πιθανότατα από κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ξηρός είχε βοήθεια στη χρήση των ηλεκτρονικών μηχανημάτων, καθότι όντας φυλακισμένος η επαφή του με την τεχνολογία είναι περιορισμένη. Αντιθέτως, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι σε γιάφκες των "Πυρήνων" έχουν βρεθεί προκηρύξεις σε υπολογιστές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το βίντεο με τις απειλές του Χριστόδουλου Ξηρού

Το μανιφέστο του Χ. Ξηρού που γράφτηκε στις φυλακές παραμονή πρωτοχρονιάς

Βίντεο: Όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός απειλούσε με νέα χτυπήματα

SHARE:

24Media Network