Προφυλακιστέα η γιατρός του Λαϊκού για το κύκλωμα φαρμάκων

Μεταγωγή των ατόμων που συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους σε κύκλωμα πάρανομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων από την Οικονομική Αστυνομία, στην Ευελπίδων
Μεταγωγή των ατόμων που συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους σε κύκλωμα πάρανομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων από την Οικονομική Αστυνομία, στην Ευελπίδων EUROKINISSI

Η 44χρονη φέρεται να παραδέχτηκε πως προχώρησε σε 86 συνταγογραφήσεις, οι οποίες δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου - Για αυτές όπως είπε δεν πήρε ανταλλάγματα, καθώς ο λόγος που τις έκανε ήταν ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της

Άλλη μια προφυλάκιση για την υπόθεση της μεταπώλησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων, αυτή τη φορά της 44χρονης γιατρού από το λαϊκό νοσοκομείο.

Μετά την απολογία της η γιατρός, της οποίας τα ίχνη είχαν χαθεί για πολλές ημέρες, πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, καθώς δεν έπεισαν οι εξηγήσεις της ενώπιον ανακριτή και εισαγγελεα.

ADVERTISING

Όπως φέρεται να είπε, δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της, ωστόσο σύμφωνα με τους συνηγόρους της, παραδέχτηκε πως προχώρησε σε 86 συνταγογραφήσεις οι οποίες δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου. Για αυτές δεν πήρε ανταλλάγματα, καθώς ο λόγος που τις έκανε ήταν ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της αλλά και του συζύγου της, ακόμη και με όπλο από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο την είχε μετατρέψει σε «άβουλο και πειθήνιο όργανό του».

Όλα ξεκίνησαν, υποστήριξε, όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να προχωρήσει στις παράνομες συνταγογραφήσεις. Οι απειλές ήταν ο λόγος που επικαλέστηκε όταν κλήθηκε να εξηγήσει γιατί εξαφανίστηκε. Ήθελε, όπως φέρεται να είπε, να χάσει τα ίχνη της ο εκβιαστής της.

Η 44χρονη εμφανίζεται σίγουρη πως το πρόσωπο που την εκβίαζε δεν είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για την παράνομη διακίνηση των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της θεωρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει σχέση με αυτή των παράνομων αντικαρκινικών και εκτιμούν πως η ανάκριση πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αναζητώντας τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης των φαρμάκων που η 44χρονη συνταγογράφησε.

Η γιατρός συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στο διαμέρισμά της στην περιοχή του Παγκρατίου, μετά από έφοδο της οικονομικής Αστυνομίας. Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, ενώ τα ίχνη της είχαν χαθεί από τις αρχές Μαΐου, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάνδαλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κύκλωμα αντικαρκινικών: Συνελήφθη η γιατρός από το Λαϊκό Νοσοκομείο

Κύκλωμα διακίνησης φαρμάκων: Προφυλακίστηκαν δύο ακόμη εμπλεκόμενοι

SHARE:

24Media Network