Προφυλακιστέος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας

Προφυλακιστέος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας
INTIME NEWS

Δεν έπεισε τους ανακριτές ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας. Με ομόφωνη απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

Μετά τους Γερμενή και Ηλιόπουλο, προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Στάθης Μπούκουρας, μετά την πολύωρη απολογία του, που ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί της Κυριακής.

Έτσι, πλέον βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και ο υπαρχηγός Χρήστος Πάππας.

Ο κ. Μπούκουρας, ο οποίος προσήλθε στον Άρειο Πάγο για να απολογηθεί έχοντας μαζί του μια βαλίτσα με έγγραφα (όπως διευκρίνισε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας), δεν έπεισε ανακριτές και εισαγγελέα, και θα κρατηθεί στην ΓΑΔΑ, μέχρι να γίνει η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό το πρωί της Δευτέρας.

Ο κ. Μπούκουρας απολογήθηκε, ενώπιον των ειδικών εφετών ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, επί 7ωρο, ολοκληρώνοντας την απολογία του λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες, που του αποδίδονται, και όπως αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγης αλλά φίλος, καθώς προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο.

Υποστηρίζει ότι "η δίωξη του είναι πολιτική και «βάλλεται» στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του".

Επίσης αναφέρει ότι "ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούς στην Κόρινθο".

Ο κ. Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει τέλος ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network