Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Δύο πολίτες θα μεταφερθούν στην Αθήνα

Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Δύο πολίτες θα μεταφερθούν στην Αθήνα
Στην ανακρίτρια απολογήθηκαν την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013, ο έλληνας και ο αλβανός συνεργοί του Παν. Βλαστού στην απόπειρα απόδρασης του με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων. Eurokinissi

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη. Δύο προσαγωγές, θα μεταφερθούν και οι δύο, Έλληνες όπως γίνεται γνωστό, στην Αθήνα

Σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής προσήχθησαν δύο Έλληνες οι οποίοι θα εξεταστούν για την πιθανή τους σύνδεση με την οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” αλλά κει με το σχέδιο “Φοίνικας”, το οποίο και υπογράφουν από κοινού η “Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – FAI” και η Συνωμοσία των Πυρήνων.

Είχαν προηγηθεί έρευνες σε διαμέρισμα της πόλης, στην περιοχή της Σταυρούπολης συγκεκριμένα.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα το απόγευμα, η “Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία – FAI” ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, Δ. Χωριανόπουλο με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο. 

Σημειώνεται πως ο κ. Χωριανόπουλος ήταν επικεφαλής των ερευνών κατά τις πρώτες συλλήψεις μελών της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” το Σεπτέμβριο του 2009.

Ως πρώτη ενέργεια του “σχεδίου Φοίνικας” λογίζεται η βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη, στις επτά Ιουνίου. 

Η δεύτερη ήταν η επίθεση στο ΙΧ σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, ενώ στις τρεις Ιουλίου η οργάνωση είχε ταχυδρομήσει δέμα-βόμβα με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα