Προσοχή! Κυκλοφορούν απατεώνες με νέες μεθόδους λόγω κορονοϊού

Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Φωτο αρχείου.
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Φωτο αρχείου. EUROKINISSI

Ανάμεσα σε άλλα, οι απατεώνες έχουν εφεύρει και νέες μεθόδους επικαλούμενοι για παράδειγμα ότι δήθεν είναι από τον Δήμο ή κάποια Υπηρεσία και απολυμαίνουν χώρους ή μοιράζουν αντισηπτικά

Την προσοχή των πολιτών ζητούν οι Αρχές, καθώς αρκετοί απατεώνες κυκλοφορούν και χρησιμοποιούν διάφορα προσχήματα για να μπουν στα διαμερίσματα ιδιαίτερα ηλικιωμένων ανθρώπων με σκοπό να τους κλέψουν.

Μάλιστα, έχουν εφεύρει και νέες μεθόδους, λόγω κορονοϊού, επικαλούμενοι για παράδειγμα ότι δήθεν είναι από τον Δήμο ή κάποια Υπηρεσία και απολυμαίνουν χώρους ή μοιράζουν αντισηπτικά. Η σχετικά ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από επιτήδειους οι οποίοι επιχειρούν με διάφορα τεχνάσματα – προσχήματα να τους αποσπάσουν χρήματα.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να μην πείθονται από άτομα που εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δήμων για τη διενέργεια απολυμάνσεων.

Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε απατηλά SMS που υπόσχονται δώρα από εμπορικά καταστήματα με σκοπό είτε να τους υφαρπάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν σε εγκληματικές πράξεις, είτε να τους αποσπάσουν χρήματα είτε να απαντήσουν στα SMS και να χρεωθεί υπέρογκα ο λογαριασμός τους.

Επιπλέον επισημαίνεται ειδικά στους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους:

  • να μην δέχονται σε καμία περίπτωση σε άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε πιστωτικό κατάστημα για ανάληψη χρηματικού ποσού,
  • να μην πείθονται εύκολα από άτομα τα οποία εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος και
  • να μην πείθονται εύκολα από άτομα που τους πλησιάζουν ως γνωστοί φιλικών ή συγγενικών τους προσώπων και τους ζητούν χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση να είναι επιφυλακτικοί, να μην εμπιστεύονται άγνωστα άτομα ενώ αν αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100)».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network