Προσποιούνταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και κατέκλεβαν ηλικιωμένους στον Πειραιά

Ηλεκτρολόγος
Ηλεκτρολόγος SHUTTERSTOCK

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα (διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, έλεγχο ηλεκτρικού πίνακα) έπειθαν τους ηλικιωμένους να εισέλθουν στις οικίες τους και στη συνέχεια τους έκλεβαν

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου,συμμορία που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων εντός των οικιών τους, με το πρόσχημα της ιδιότητας τεχνικών Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή ηλεκτρολόγων.

Συνελήφθησαν, στη Φυλή και στην Καλλιθέα, από αστυνομικούςτης Ασφάλειας, τρεις Ρομά, μέλη της σπείρας, για διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση τυγχάνει και άλλος Ρομά που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχανσυστήσει και ενταχθεί στην συμμορία τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2020, με την εγκληματική τους δράση να εκτείνεται τόσο στην περιοχή του Πειραιά, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας είτε κατάμόνας, είτε από κοινού με άλλους συνεργούς τους, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα έξω από τις οικίες τους και τους συστήνονταν ως ηλεκτρολόγοι ή τεχνικοί Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας .

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα (διαρροή ηλεκτρικούρεύματος, έλεγχο ηλεκτρικού πίνακα) έπειθαν τους ηλικιωμένους να εισέλθουν στιςοικίες τους, προκειμένου να εξακριβώσουν την υποτιθέμενη βλάβη στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Στη συνέχεια, τους οδηγούσαν κυρίως στο χώρο της κουζίνας και τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα, ενώ τα άλλα μέλη της σπείραςερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Σε μία μάλιστα περίπτωση, έπεισαν ηλικιωμένη να συγκεντρώσειμόνη της τα κοσμήματα και τιμαλφή, με πρόσχημα ότι θα προκαλούσαν πρόβλημα στη διαδικασία επισκευής της υποτιθέμενης βλάβης, τα αφαίρεσαν και τράπηκαν σε φυγή.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εννέα περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μεθοδολογία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ οι έρευνες για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, κλοπή
SHARE:

24Media Network