Πρωτοφανής η συνδεσμολογία της βόμβας στη Δάφνη

Πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ερευνούν το σημείο όπου εξουδετερώθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης, στην οδό Λυσίππου το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017. 
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ερευνούν το σημείο όπου εξουδετερώθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης, στην οδό Λυσίππου το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στη νέα γενιά τρομοκρατών αποδίδεται το χτύπημα με τις έως τώρα εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. Κάμερα του Α.Τ. Δάφνης έπιασε τις κινήσεις του βομβιστή. "Είναι για τον Λάμπρο" είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε

Πονοκέφαλο προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η νέα απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε βάρος του Αστυνομικού Τμήματος Δάφνης.

Άγνωστος τηλεφώνησε λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης «100», αναφέροντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα που θα εκραγεί σε 40 λεπτά, στο αλσύλλιο πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης, δεν είναι φάρσα και είναι για τον Λάμπρο!

Στην ίδια περιοχή, στις 10 Μαρτίου 2010 το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρος Φούντας έχασε τη ζωή του, ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς που τον απέτρεψαν από την κλοπή αυτοκινήτου.

Η βόμβα εντοπίστηκε όντως από τους άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), μέσα σε ένα τσαντάκι μέσης και αποτελείτο από εννιάβολτη μπαταρία, χειροβομβίδα, μηχανικό χρονοδιακόπτη ποτίσματος, ηλεκτρικό πυροκροτητή, και εκρηκτική ύλη και εξουδετερώθηκε στις έξι το πρωί με δύο διαδοχικές ελεγχόμενες εκρήξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βόμβα παρουσιάσει προφανώς κάποια βλάβη και δεν εξερράγη και μάλιστα η συνδεσμολογία της ήταν εντελώς πρωτόγνωρη για τα πρότερα ελληνικά δεδομένα, κάτι που κάνει τους Αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να πιστεύουν ότι πρόκειται για τη νέα γενιά τρομοκρατών, που δεν έχει ακόμα εμπειρία και σε αυτή την φάση πειραματίζεται…

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο σημείο που ο βομβιστής τοποθέτησε το τσαντάκι μέσης με την βόμβα, μία από τις κάμερες του Αστυνομικού Τμήματος «βλέπει» εκεί και βεβαίως το υλικό της έχει ληφθεί ώστε να εξεταστεί καρέ-καρέ, αφού όλα δείχνουν πως οι κινήσεις του βομβιστή καταγράφηκαν on camera.

Στην παρούσα φάση, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι πολύ επιφυλακτική στις εκτιμήσεις της και θέλει να περιμένει την ανάληψη ευθύνης.

Προφανώς, το γεγονός ότι ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση, επικαλέστηκε τον Λάμπρο Φούντα, αυτό εμμέσως παραπέμπει στον Επαναστατικό Αγώνα, χειροβομβίδα είδαμε πρόσφατα έξω από την γαλλική Πρεσβεία να χρησιμοποιεί η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», ωστόσο όπως προαναφέρθηκε, είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές βλέπουν αυτή την συνδεσμολογία, άρα είναι σχεδόν αδύνατον να αποδοθεί σε συγκεκριμένα οργάνωση πριν την ανάληψη ευθύνης.

Τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και το τσαντάκι μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου θα εξεταστούν πολύ προσεκτικά μήπως τυχόν εξαχθούν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό των δραστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός πίσω από το Α.Τ. στη Δάφνη

SHARE:

24Media Network