Ρέθυμνο: Έκαψε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά προκάλεσε επεισόδιο σε κατάσχεση καταστήματος

Ρέθυμνο: Έκαψε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά προκάλεσε επεισόδιο σε κατάσχεση καταστήματος

Κοινό παρονομαστή είχαν δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα το Σάββατο στο Ρέθυμνο. Ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία και αναζητείται ο συνεργός του

Το ίδιο πρόσωπο φαίνεται πως ήταν πίσω από τον εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο και στο σπρώξιμο το δικαστικού κλητήρα κατά τη διάρκεια κατάσχεσης καταστήματος χθες στο Ρέθυμνο από ξένο Fund.

Πρόκειται για έναν 45χρονο ο οποίος συνελήφθη αρχικά στο σημείο μαζί με άλλον έναν πολίτη για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης και ο δεύτερος για φθορά γιατί κλώτσησε το φορτηγάκι του κλειδαρά.

Στη συνέχεια ταυτοποίηθηκε και από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου ως ο υπαίτιος εμπρησμού από πρόθεση, σε διαμέρισμα 1ου ορόφου τριώροφης πολυκατοικίας επί της οδού Ζυμβρακάκη στο Ρέθυμνο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το πρωί και αφού πρώτα ο δράστης διέρρηξε με την βοήθεια συνεργού του την πόρτα των γραφείων.

Στη συνέχεια, περιέλουσε τον χώρο με εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά. Ο δράστης συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Ρεθύμνου από όπου έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί. Παράλληλα αναζητείται ο συνεργός του, που επίσης έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του και πρόκειται για έναν 26χρονο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρέθυμνο:Ένταση και συλλήψεις κατά τη διάρκεια κατάσχεσης καταστήματος

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο

SHARE: