Ρόδος: Σκότωσε τη μητέρα του, αλλά θα την κληρονομήσει!

Ρόδος: Σκότωσε τη μητέρα του, αλλά θα την κληρονομήσει!

​Ένας 26χρονος προσωρινά κρατούμενος μητροκτόνος φαίνεται πως κατάφερε αυτό που ήθελε να πετύχει. Εκείνος μαζί με την πρώην σύντροφο του, μια 36χρονη Ρωσίδα κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν την μητέρα του, με σκοπό να πάρει την κληρονομιά!

Με κληρονομητήριο που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, περιέρχονται στην περιουσία του προσωρινά κρατούμενου μητροκτόνου Νικολάου Μπατζακάκη του Ιωάννη, 26 ετών, εξ’ αδιαιρέτου με τα δύο αδέλφια του, τα περιουσιακά στοιχεία της 61χρονης Ευαγγελίας (Αντζελας) Ιεροβασίλη του Γεωργίου, ενώ αποκλείεται το κληρονομικό δικαίωμα στον εν διαστάσει σύζυγό της.

Κατηγορούμενοι για την ιδιαιζόντως ειδεχθή δολοφονία της 61χρονης, το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι, είναι συγκεκριμένα ο γιός της Νικόλαος Μπατζακάκης και για συνέργεια στο φόνο κατηγορείται η 36χρονη Ρωσίδα, πρώην σύντροφος του, Ιakouleva Irini του Οleg.

Οι δύο δράστες σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που τους έχει απαγγελθεί, την Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 και περίπου απογευματινές προς βραδινές ώρες και κατόπιν προμελετημένου σχεδίου, μετέβησαν στην οικία του θύματος, στο Γεννάδι.

Βρήκαν το θύμα έξω από το σπίτι της, να ποτίζει τον κήπο.

Ο Νικόλαος Μπατζακάκης ζήτησε από τη μητέρα του να του φτιάξει καφέ, με σκοπό να μπει στο σπίτι και να την αιφνιδιάσει.

Η τελευταία εισήλθε στο χώρο της κουζίνας και τη στιγμή που γύρισε την πλάτη της, ο 26χρονος άρχισε να την χτυπάει με το μαχαίρι στο πίσω μέρος του σώματός της.

Στη συνέχεια και ενώ το θύμα βρισκόταν πεσμένο στο πάτωμα, ο Νικόλαος Μπατζακάκης συνέχισε να επιφέρει σε αυτή πλήγματα και στο μπροστινό μέρος του σώματός της, καταφέρνοντας σε αυτήν συνολικά δεκατρία τραύματα (νυγμούς – τομές).

Από τα ανωτέρω πλήγματα το θύμα δεν κατέληξε αμέσως, αλλά βογκούσε.

Τότε η Ρωσίδα φέρεται, ενώ παρακολουθούσε απαθής την ανωτέρω πράξη, ενθαρρύνοντας με την παρουσία της τον δράστη, να του ζήτησε να την αποτελειώσει, παροτρύνοντας τον με την έκφραση «αποτελείωσέ την γιατί δεν αντέχω τις κραυγές».

Σύμφωνα με το ίδιο κατηγορητήριο, σε ανταπόκριση των παροτρύνσεών της, ο δράστης προσέγγισε εκ νέου το θύμα και κατάφερε σ’ αυτήν ένα τραύμα στο λαιμό.

Αμέσως μετά και λόγω του ό,τι το πάτωμα είχε πλημμυρίσει από το αίμα του θύματος, τη μετέφεραν στα αριστερά της κουζίνας (όπου και ανευρέθη), καθάρισαν τον τόπο του εγκλήματος και δη το αίμα και τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα, πέταξαν τα ρούχα και τα παπούτσια τους σε σακούλες, πλύθηκαν και φόρεσαν καθαρά ρούχα και υποδήματα.

Η Ρωσίδα φέρεται να πρότεινε να ανοίξουν τα συρτάρια της οικίας και να πετάξουν έξω τα ρούχα, ώστε να φανεί σαν ληστεία. Στη συνέχεια αποχώρησαν από την οικία του θύματος και αφού μοίρασαν τα πειστήρια του εγκλήματος, και δη το μαχαίρι, που χρησιμοποίησε και τα ματωμένα τους ρούχα και παπούτσια σε διάφορες σακούλες, τα πέταξαν σε κάδους απορριμμάτων, που βρίσκονταν στα χωριά γύρω από το Γεννάδι.

Κίνητρο του φόνου, ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να περιέλθει στην κυριότητα του Νικόλαου Μπατζακάκη, μέρος της κληρονομιάς της  μητρός του.

Και ο στόχος του, παρά την ομολογία του, φέρεται να επιτεύχθηκε…

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου μέχρι και την συζήτηση του κληρονομητηρίου, δεν είχε δημοσιευθεί διαθήκη της θανούσης, η οποία κατέλιπε ως πλησιέστερους συγγενείς το σύζυγο της, Ιωάννη Μπατζακάκη του Νικολάου, τα δύο τέκνα της, που είχε αποκτήσει από το γάμο της με τον ως άνω σύζυγο της, Νικόλαο Μπατζακάκη και Μελανθία Μπατζακάκη, καθώς επίσης και το τέκνο της από προηγούμενο γάμο της με το Βασίλειο Κουφάδη του Νικολάου, Τσαμπίκο Κουφάδη, δοθέντος ότι το έτερο τέκνο, που είχε αποκτήσει από το γάμο της με τον Βασίλειο Κουφάδη του Νικολάου, Παντελής – Νικόλαος Κουφάδης, είχε προαποβιώσει αυτής, στις 26 Φεβρουαρίου 1986.

Περαιτέρω, η εν λόγω θανούσα είχε ασκήσει εναντίον του δεύτερου συζύγου της, Ιωάννη Μπατζακάκη του Νικολάου, το 2010 αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την οποία ζητούσε να λυθεί ο εν λόγω γάμος της, για το λόγο ότι βρισκόταν με αυτόν σε διάσταση για διάστημα μεγαλύτερο της διετίας.

Η αγωγή εκείνη συζητήθηκε κατά τη διαδικασία των γαμικών διαφορών στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, στις 17 Φεβρουαρίου 2011, αντιμωλία των διαδίκων συζύγων και επ’ αυτής εκδόθηκε η με αριθμό 89/2011 απόφαση του ως άνω Δικαστηρίου, με την οποία το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου δέχτηκε ως νόμω και ουσία βάσιμη την αγωγή και κήρυξε τη λύση του γάμου τους, καθώς έκρινε ότι οι διάδικοι βρίσκονταν σε διάσταση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, και δη από το έτος 2002 μέχρι και τη συζήτηση της αγωγής, κάτι το οποίο ομολόγησε εξάλλου και ο εναγόμενος σύζυγος με τις προτάσεις που κατέθεσε κατά τη συζήτηση της αγωγής.

Δεν προκύπτει ότι η απόφαση αυτή είχε καταστεί αμετάκλητη κατά το χρόνο θανάτου της ενάγουσας, στις 20 Ιουνίου 2012 και συνεπώς κατά το χρόνο αυτό αυτή παρέμενε ακόμη συνδεδεμένη με τα δεσμά του γάμου με τον Ιωάννη Μπατζακάκη του Νικολάου.

Πλην όμως, δεδομένου ότι η προκείμενη θανούσα είχε ασκήσει προ του θανάτου της εναντίον του τελευταίου την προπαρατεθείσα, αγωγή διαζυγίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, στηριζόμενη σε βάσιμο λόγο διαζυγίου, όπως συνάγεται εκ του ό,τι αφενός μεν τα πραγματικά περιστατικά επί των οποίων ερείδετο ο λόγος αυτός διαζυγίου τα ομολόγησε με τις προτάσεις του ο σύζυγος της και αφετέρου τον λόγο αυτόν τον έκρινε βάσιμο το δικάσαν την αγωγή εκείνη Δικαστήριο, αποκλείεται το κληρονομικό δικαίωμα του συζύγου της επί της κληρονομιαίας αυτής περιουσίας.

Επομένως, μόνοι εξ αδιαθέτου κληρονόμοι της αποβιωσάσης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη του Γεωργίου κρίθηκαν ο υιός της από τον πρώτο γάμο της με το Βασίλειο Κουφάδη του Νικολάου, Τσαμπίκος Κουφάδης, καθώς επίσης και τα τέκνα της από το δεύτερο γάμο της με τον Ιωάννη Μπατζακάκη του Νικολάου, Νικόλαος Μπατζακάκης και Μελανθία Μπατζακάκη, αντίστοιχα.

Τα τρία δε αυτά τέκνα της την κληρονομούν κατά ποσοστό ενός τρίτου (ποσοστό 1/3) εξ αδιαιρέτου έκαστο στο σύνολο της κληρονομιαίας περιουσίας της.

Περαιτέρω, δεν υπήρχε εκκρεμής δίκη σχετική με το κληρονομικό δικαίωμα των εν λόγω εξ αδιαθέτου κληρονόμων ούτε άλλα    πρόσωπα,    τα    οποία    να    αποκλείουν    ή    να περιορίζουν    το    κληρονομικό    δικαίωμα     τους,     ενώ εξάλλου οι κληρονόμοι αυτοί δεν είχαν αποποιηθεί μέχρι και    την   προηγουμένη    της    συζήτησης    την    κατά    τα προαναφερθέντα επαχθείσα σε αυτούς κληρονομιά.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην σύζυγος της 61χρονης έχει αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους από την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης της δολοφονηθείσης, σε χρόνο πολύ πριν το έγκλημα.

Ήταν εκείνος που με την αλλοδαπή σύντροφό του, κατήγγειλε στις αρχές ότι δολοφόνος ήταν ο γιός του!

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», όταν ο 26χρονος γιός του νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο στην Κρήτη, είχε εκμυστηρευτεί στην αλλοδαπή σύζυγό του, αφού εκείνη τον περιέθαλπε καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του, ότι ήταν ο φονιάς.

Ο κ. Μπατζακάκης είχε τεθεί εξάλλου στο στόχαστρο των αρχών ως ένας από τους κύριους υπόπτους στην υπόθεση διότι σε ανύποπτο χρόνο η πρώην σύζυγός του είχε καταγγείλει ότι είχε αποπειραθεί να  την εκβιάσει για να αποκομίσει μέρος της περιουσίας της.

Μετά τον φόνο, η κόρη του αλλά και ο ετεροθαλής αδερφός της από την Αυστραλία, είχαν κατ’ επανάληψη υποστηρίξει ότι είχε συμμετοχή στο έγκλημα.

Ο κ. Μπατζακάκης υποστηρίζει ότι ο λόγος είναι να πάρουν την περιουσία που δημιούργησε με τη σύζυγο του κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.

Σημειώνεται  ότι η Ιεροβασίλη είχε καταφέρει να δημιουργήσει με τα χρόνια μια αξιόλογη περιουσία. Είχε στην ιδιοκτησία της συγκεκριμένα περίπου 10 ακίνητα και διαμερίσματα.

Σε 6 εξ’ αυτών ήταν συνιδιοκτήτρια και συγκεκριμένα σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ιερού Λόχου, σε μια οικία στο Γεννάδι, σε ένα οικόπεδο στη Σάλακο και σ΄ ένα τμήμα οικοπέδου στα περίχωρα της πόλης της Ρόδου.

Διατηρούσε επιπλέον θυρίδα στην Alpha Bank και λογαριασμό με υπόλοιπο περίπου 70.000 ευρώ.

Πηγή: dimokratiki.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network