Σε δίκη παραπέμπεται ο επικεφαλής της ΔΕΗ Αρ. Ζερβός για παράνομες αυξήσεις

Στιγμιότυπο από τις εργασίες της 2ης ημέρας του 25ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την ελληνική οικονομία την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014. Στο στιγμιότυπο ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στην ομιλία του.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της 2ης ημέρας του 25ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την ελληνική οικονομία την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014. Στο στιγμιότυπο ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στην ομιλία του. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται ο Αρθούρος Ζερβός, με την κατηγορία της απιστίας σε βάρος της επιχείρησης

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ , Αρθούρος Ζερβός για υπόθεση απιστίας σε βάρος της επιχείρησης , αδίκημα που αφορά παράνομες αυξήσεις που ενέκρινε σε στελέχη της.

Το Συμβούλιο Εφετών εξέδωσε σχετικό βούλευμα, με το οποίο ο κατηγορούμενος οδηγείται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η υπόθεση αφορά μισθολογικές αυξήσεις προς 19 στελέχη της ΔΕΗ που εγκρίθηκαν από τον κ. Ζερβό την περίοδο 2010-2012. Οι επίμαχες αυξήσεις χορηγήθηκαν ενώ ήταν σε ισχύ νόμος που περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών Δημοσίων Επιχειρήσεων σε ποσά που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα, περίπου, 5.900 ευρώ.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος παραβίασε την επίδικη νομοθεσία για τις μισθολογικές αποδοχές διευθυντικών στελεχών προκαλώντας μείωση της περιουσίας της Επιχείρησης προς όφελος τρίτων προσώπων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, ΔΕΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιδράσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη ΔΕΗ: Απύθμενη υποκρισία. Ποιος τους πιστεύει;

SHARE:

24Media Network