Σε κατ' οίκον περιορισμό αντί για φυλακή σύζυγοι και συγγενείς κατηγορουμένων

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΥΤΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ) --ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΥΤΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ) --ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει κατ' οίκον περιορισμό, αντί της κράτησης για συζύγους και συγγενείς εξ' αίματος των κατηγορουμένων. Τι αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα του κατ' οίκον περιορισμού, για συγκατηγορούμενους συζύγους και συγγενείς εξ αίματος μέχρι δευτέρου βαθμού, και για πράξεις τους που τελέστηκαν «στην εκπλήρωση ενός ηθικοκοινωνικού συγγενικού καθήκοντος», κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, αναγνωρίζεται πως ακόμα και κατά την προδικασία, «οι ψυχικές πιέσεις και τα συνειδησιακά διλήμματα που γεννώνται εξαιτίας των παραπάνω συγγενειών, αποτελούν παράγονες που οδηγούν στην αδυναμία συμμόρφωσης με τις επιταγές του δικαίου»- και ως εκ τούτου προβλέπεται η δυνατότητα κατ' οίκον περιορισμού τους, αντί της προφυλάκισής τους.

«Ας σημειωθεί ότι λόγω των συγγενικών σχέσεων, η ψυχική πίεση αναγνωρίζεται ήδη με ευνοϊκές συνέπειες από το ουσιαστικό ποινικό δίκαιο» σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Η σύντροφος και η μητέρα Τσάκαλου που φαίνονται να εμπίπτουν στη ρύθμιση

"Εδώ και 33 μέρες βρίσκομαι στην φυλακή χωρίς να μπορώ να καταλάβω το «γιατί». Το μοναδικό στοιχείο «ενοχής» μου είναι η προσωπική μου σχέση με τον Γεράσιμο Τσάκαλο. Κι όμως αυτό αρκούσε για να βρεθώ στην φυλακή, ως μέλος μάλιστα «τρομοκρατικής οργάνωσης», μαζί με την μητέρα του Γεράσιμου και να μοιραζόμαστε το ίδιο κελί" δήλωνε η σύντροφος Τσάκαλου.

Άλλωστε οι δύο κρατούμενες έχουν καταθέσει κατ' εξακολούθηση αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης κατέθεσε μέσω του συνηγόρου, ισχυριζόμενες πως το μόνο επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον τους είναι το γεγονός πως έχουν συγγενικές σχέσεις με το μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι υπερασπιστές της κατέθεσαν το επίμαχο αίτημα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτ. Νικολόπουλου σήμερα, μετά την απόρριψη της αντικατάστασης της προφυλάκισής της με περιοριστικούς όρους από το Συμβούλιο Εφετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι Πυρήνες της Φωτιάς τερμάτισαν την απεργία πείνας

Επιστολή συντρόφου Τσάκαλου: Πίστευα ότι το να στηρίζεις αγαπημένα σου πρόσωπα δεν ποινικοποιείται

SHARE:

24Media Network