Serial killer στην Κύπρο: Σορός γυναίκας στη “βαλίτσα του θανάτου” στην Κόκκινη Λίμνη

Serial killer στην Κύπρο: Σορός γυναίκας στη “βαλίτσα του θανάτου” στην Κόκκινη Λίμνη
sigmalive.com

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δύτης έφερε στην επιφάνεια τη βαλίτσα - η οποία φέρεται να περιέχει τουλάχιστον ένα πτώμα - την έβαλε σε σακούλα και τη μετέφερε έξω από τη λίμνη. Εκεί την παρέλαβαν και την τοποθέτησαν σε φορτηγό όχημα. Στη σκηνή για αυτοψία βρίσκεται ο ιατροδικαστής, Νικόλας Χαραλάμπους.

Ανασύρθηκε λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα από τα νερά της Κόκκινης λίμνης στο Μιτσερό της Κύπρου η πρώτη βαλίτσα που φέρεται πως κρύβει μέσα της τη σορό ενός εκ των θυμάτων του κατά συρροήν δολοφόνου “Ορέστη”, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία πέντε γυναικών και δύο ανήλικων κοριτσιών.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Sigma Live, η πρώτη βαλίτσα ανασύρθηκε από τον δύτη με σκάφανδρο, ο οποίος είχε καταδυθεί στη λίμνη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δύτης έφερε στην επιφάνεια τη βαλίτσα – η οποία φέρεται να περιέχει τουλάχιστον ένα πτώμα – την έβαλε σε σακούλα και τη μετέφερε έξω από τη λίμνη. Εκεί την παρέλαβαν και την τοποθέτησαν σε φορτηγό όχημα. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, η σορός ανήκει σε γυναίκα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι το μικρού παιδιού.

Στη σκηνή για αυτοψία βρίσκεται ο ιατροδικαστής, Νικόλας Χαραλάμπους.

Δείτε εικόνες από την ανάσυρση της βαλίτσας:

sigmalive.com

 
sigmalive.com

 
Sigmalive.com

 

Νωρίτερα στην λίμνη μπήκε λέμβος ωστόσο επέστρεψε στην όχθη χωρίς να ανασύρει τα αντικείμενα. Υπενθυμίζεται ότι προβλήματα παρουσιάστηκαν στην επιχείρηση ανάσυρσης των βαλιτσών στην κόκκινη λίμνη. Οι Αρχές έχουν σηματοδοτήσει την περιοχή, προκειμένου να ανασυρθεί και η δεύτερη βαλίτσα που έχει εντοπιστεί στη λίμνη και πιθανώς περιέχει τη σορό ενός ακόμη θύματος του 35χρονου ίλαρχου.

Στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό έχει φτάσει από το πρωί ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, για να επιβλέψει την επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουρά έχει ομολογήσει ότι έβαλε σε βαλίτσες τα πτώματα της 39χρονης Maricar Valdez Arquiola, της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της 8χρονης Elena Natalia Bunea και τα πέταξε στη λίμνη. Το Μεγάλο Σάββατο, φορώντας χειροπέδες στα χέρια και υπό την συνοδεία αστυνομικών, ο “Ορέστης” κατευθύνθηκε στην Κόκκινη Λίμνη όπου υπέδειξε το συγκεκριμένο σημείο στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια μπήκε σε όχημα της Αστυνομίας και επέστρεψε στα κρατητήρια.

Στις έρευνες συμμετέχουν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, αλλά και τα μέλη ιδιωτικής εταιρείας. Μετά την ανάσυρση των δύο βαλιτσών, αν διαπιστωθεί ότι περιέχουν τα πτώματα δύο θυμάτων θα αναζητηθεί και η τρίτη, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο.

Ύποπτο αντικείμενο στη λίμνη Ξυλιάτου

Παράλληλα, οι έρευνες για εντοπισμό της 6χρονης Sierra θα συνεχιστούν και στο φράγμα το Ξυλιάτου. Χθες, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκε «κάτι», το οποίο έχει σταλεί για εξέταση και αναμένονται τα αποτελέσματα. Ίδια ενημέρωση έκανε λόγο «για πράγμα που δεν συνάδει με το περιβάλλον εκεί». Παρόλα αυτά σήμερα παρατηρείται μια στασιμότητα στην επιχείρηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Να σημειωθεί ότι ο «Ορέστης» παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το Μ. Σάββατο, όπου ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ήμερες το διάταγμα προσωποκράτησης του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα