Serial killer στην Κύπρο: Στο δικαστήριο ξανά ο “Ορέστης” – Κατηγορείται ότι βίασε και βιντεοσκόπησε 19χρονη

Serial killer στην Κύπρο: Στο δικαστήριο ξανά ο “Ορέστης” – Κατηγορείται ότι βίασε και βιντεοσκόπησε 19χρονη
Ο 35χρονος ίλαρχος serial killer της Κύπρου

Η 19χρονη, εκμυστηρεύτηκε τα όσα βίωσε στα χέρια του 35χρονου, σε φιλικό της πρόσωπο καθώς και στην πρώην σύζυγο του υπόπτου. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση και προχώρησε σε καταγγελία αντιπερισπασμού. Ενισχύονται με σύστημα Sonar οι έρευνες για την ανεύρεση των σορών των θυμάτων του "Ορέστη".

Νέες αποκαλύψεις γύρω από τη δράση του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο που κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο «Ορέστης», ο οποίος θεωρείται κατηγορείται για τουλάχιστον επτά φόνους εκ προμελέτης γυναικών (ανάμεσα στις οποίες και δύο ανήλικα κορίτσια. Παρά την επιμονή του 35χρονου Ίλαρχου της ΕΦ ότι δεν διέπραξε άλλα εγκλήματα, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο, γύρω στις 9 το πρωί, ο 35χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του, ο οποίος, εκπροσωπώντας ο ίδιος τον εαυτό του, δεν έφερε ένσταση το αίτημα της Αστυνομίας.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, ανέγνωσε τα μέχρι στιγμής δεδομένα και αφού ανέφερε ότι υπολείπεται ανακριτικό έργο, το Δικαστήριο ενέκρινε την κράτηση του υπόπτου για άλλες οκτώ μέρες. 

Ο βιασμός, το βίντεο και η ομολογία στη σύζυγο του

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού Reporter, ο ανακριτής της υπόθεσης, στο πλαίσιο των ερευνών ανέφερε ότι στις 30 Απριλίου 2019 μια 19χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον 35χρονου. Συγκεκριμένα, η νεαρή κοπέλα κατήγγειλε ότι γνώρισε τον «Ορέστη» κατά το 2016 μέσω του διαδικτύου με σκοπό να την φωτογραφίσει ως μοντέλο, πράγμα το οποίο έγινε.

Στις Αρχές του 2017, ο κατηγορούμενος φέρεται να την παρέλαβε από την οικία της στη Λευκωσία με το αυτοκίνητο του, με σκοπό να την παραδώσει το φωτογραφικό υλικό που την αφορούσε. Ο 35χρονος -όπως είπε η κοπέλα- τη μετέφερε σε τοποθεσία στη Λευκωσία, όπου μέσα στο αυτοκίνητο του φέρεται να ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέληση της.

Η 19χρονη ανέφερε ότι προσπάθησε να αντισταθεί φωνάζοντας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ο ύποπτος με την χρήση του κινητού του τηλεφώνου, βιντεογραφούσε την αποτρόπαια πράξη του.

Με την πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος, η 19χρονη, εκμυστηρεύτηκε τα όσα βίωσε στα χέρια του 35χρονου, σε φιλικό της πρόσωπο καθώς και στην πρώην σύζυγο του υπόπτου.

Επίσης, η 19χρονη παρέδωσε στις Αρχές υλικό συνομιλίας της ίδια και του υπόπτου, καθώς και συνομιλία του φιλικού της προσώπου, στο οποίο εκμυστηρεύτηκε τον βιασμό της από τον ύποπτο, μετά τη διάπραξη του αδικήματος.

Σε συμπληρωματική κατάθεση που λήφθηκε από τη νεαρή γυναίκα, στις 3 Μαΐου 2019, διαπιστώθηκε ότι κατά το 2018 συνομιλούσε μέσω facebook με το προφίλ του «Ορέστη», χωρίς να γνωρίζει ότι πίσω από αυτό κρυβόταν ο ύποπτος. Δεν συναντήθηκε μαζί και οι συνομιλίες τους, ήταν περί φωτογραφίσεων. 

Μετά την καταγγελία της 19χρονης, ο 35χρονος συνελήφθη εκ νέου, όπου ανακρινόμενος δεν παραδέχθηκε ότι βίασε την νεαρή, δίνοντας διάφορους ισχυρισμούς.

Η καταγγελία αντιπερισπασμού του «Ορέστη»

Μετά το βιασμό της 19χρονης, ακολούθησε καταγγελία αντιπερισπασμού από τον «Ορέστη», ο οποίος υπό τον φόβο σε βάρος του καταγγελίας, ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι δέχεται απειλές από γυναίκα με την οποία ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, με τη θέληση της.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, ο 35χρονος τον Φεβρουάριο του 2017, δηλαδή μετά το βιασμό, προέβη σε καταγγελία σε Αστυνομικό Σταθμό, ισχυριζόμενος ότι δέχεται απειλές από γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι την βίασε.

Μάλιστα, ο 35χρονος, δεν επιθυμούσε την παρέμβαση της Αστυνομίας, ωστόσο όπως φαίνεται από τη σχετική καταγγελία, αυτό που ήθελε είναι να προλάβει τυχόν καταγγελία της γυναίκας.

Αυτούσια η καταγγελία που δημοσιεύει ο Reporter:

«Στις 28/02/2017 και περί ώρα 18:50 προσήλθε στο σταθμό ο … από την … και ανέφερε πως δέχεται τηλεφωνικές απειλές και απειλητικά μηνύματα από την πρώην φίλη του … τηλέφωνο … για βιασμό της. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο η συνεύρεση τους έγινε κοινή συναινέσει χωρίς την άσκηση βίας. Σε γραπτή κατάθεση που δηλώνει ότι αναφέρει το γεγονός για να είναι σε γνώση της Αστυνομίας για πιθανή καταγγελίας εναντίον του και πως το παρόν στάδιο δεν επιθυμεί την παραπέρα ανάμειξη της Αστυνομίας.»

Tα επτά θύματα, τα αδικήματα και οι 350 καταθέσεις

Την ίδια ώρα, εναντίον του 35χρονου διερευνώνται συνολικά επτά υποθέσεις φόνου εκ προμελέτης των Λίβια Φλορεντίνα,Μαρικάρ Βαλντέζ, Μαρύ Ρόους, Κάτχα Ανού, Αριάν Παλάνας και δύο κοριτσιών ηλικίας έξι και οκτώ ετών. Της Σιέρρα Γκράζε, κόρης της Μαρύ Ρόους και της οκτάχρονης Έλενα Ναταλία, κόρης της Λίβια Φλορεντίνα.

Μέχρι στιγμής, από τα επτά θύματα έχουν ταυτοποιηθεί σοροί δύο γυναικών, και αναζητούνται ακόμα στην Κόκκινη Λίμνη η σοροί των Μαρικάρ Βαλντέζ και της οκτάχρονης, ενώ στη Λίμνη Μεμί αναζητείται η σορός της εξάχρονης.

Όσον αφορά στις έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, αφού μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 350 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 150. Επίσης μέχρι στιγμής έχουν γίνει εννέα έρευνες οικιών και οχημάτων και έχουν παραληφθεί  352  τεκμήρια τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Εν αναμονή νέων ερευνών με σύστημα Sonar

Με το σύστημα Sonar ενισχύθηκαν από το πρωί του Σαββάτου οι έρευνες για την ανεύρεση των σορών των θυμάτων του καθ` ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου. Το σύστημα έφτασε την Παρασκευή στην Κύπρο, μέσω Αθηνών, από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες άρχισαν με τη χρήση Sonar και την παρατήρηση – σάρωση στο βυθό της Κόκκινης Λίμνης στο Μιτσερό. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα