Σφίγγει ο κλοιός για τον εκτελεστή των οδηγών ταξί

Διαμαρτυρία οδηγών ταξί στην Αθήνα την Τετάρτη 9 Νομεβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαμαρτυρία οδηγών ταξί στην Αθήνα την Τετάρτη 9 Νομεβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Εντατικές έρευνες για να βρεθεί ο δράστης των επιθέσεων σε βάρος οδηγών ταξί. Η ΕΛΑΣ, έχει λίστα από ένα σύνολο μαρτυριών, τηλεφωνικών καταγγελιών ακόμα και e-mails που έχουν καταλήξει στην Ασφάλεια. Το τελικό της ξεσκαρτάρισμα δεν υπερβαίνει τους 10-15 υπόπτους

Σφίγγει σιγά-σιγά ο κλοιός γύρω από τον εκτελεστή της Κηφισιάς που επιτίθεται σε οδηγούς ταξί και έως τώρα έχει στο ενεργητικό του έναν σοβαρό τραυματισμό σε βάρος του 32χρονου οδηγού στις 11 Φεβρουαρίου και την εν ψυχρώ εκτέλεση του 52χρονου οδηγού τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου προς 1η Μαρτίου.

Είναι τεράστιο το υλικό που έως τώρα έχει συλλεχθεί από καταθέσεις οδηγών ταξί της περιοχής για άτομα που θεωρούν ότι προσομοιάζουν στον ύποπτο και είναι πλήθος οι μαρτυρίες, οι τηλεφωνικές καταγγελίες ακόμα και τα e-mails που έχουν καταλήξει στην Αστυνομία, με περιγραφές ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά του υπόπτου, που αναζητά η Αστυνομία.

Αφού έγινε το σχετικό... ξεσκαρτάρισμα με καταγγελίες που φαντάζουν υπερβολικές ή αναξιόπιστες και αφού κάποιες από αυτές έδειχναν πιο συμπαγείς από άλλες και ταίριαζαν με το ψυχολογικό προφίλ του δράστη, αυτές αποτέλεσαν και τον λόγο σύνταξης μίας λίστας με τους πιθανότερους ως υπόπτους για αυτές τις επιθέσεις.

Αυτή η λίστα στην παρούσα φάση δεν υπερβαίνει τα 10-15 άτομα και έχουν ως πρώτο κοινό, είτε ότι μένουν κοντά στα σημείο που παρελήφθησαν τα ταξί, είτε κοντά στην Χαριλάου Τρικούπη που πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις και τους οδήγησε ο δράστης, είτε στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων.

Κάποιοι από αυτούς έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για προστριβές και χειροδικίες σε βάρος οδηγών ταξί, κάποιοι ήταν οι ίδιοι οδηγοί ταξί που έχουν συμπλακεί κατά καιρούς με συναδέλφους τους, κάποιοι άλλοι έχουν εμφανίσει παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά στην περιοχή ή έχουν στοιχεία παρανοϊκών και κάποιοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές για διάφορα αδικήματα.

Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι οι Αρχές έχουν συγκεκριμένο άτομο υπόψη τους, αλλιώς ήδη θα είχαν προβεί σε προσαγωγές υπόπτων και θα είχαν εξεταστεί αυτοί. Αυτό θα συμβεί μόνο εάν προκύψουν και άλλα επιβαρρυντικά στοιχεία σε βάρος κάποιου υπόπτου, απλά αυτά τα συγκεκριμένα άτομα συγκεντρώνουν το βλέμμα των Αρχών για παρακολούθηση των κινήσεών τους και της γενικότερης συμπεριφοράς τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα άλλωστε, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής αναμένουν και κάποια αποτελέσματα αναλύσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για την ανάλυση του πλήθους των υλικών από τα κλειστά κυκλώματα της περιοχής, μήπως τυχόν προκύψουν καρέ που να έχουν καταγράψει τον ύποπτο και αν είναι δυνατόν, καρέ που να έχουν καταγράψει το ίδιο άτομο σε διαφορετικά σημεία και χρόνους.

Αξίζει για άλλη μία φορά να σημειωθεί, ότι αποτυπώματα που βρέθηκαν στο ένα ταξί με το άλλο δεν κάνουν “ζευγάρι”. Αυτό εξηγείται με τρεις τρόπους:

Είτε την δεύτερη φορά (στην δολοφονία που πυροβόλησε εξ επαφής στον κρόταφο το θύμα) φόρεσε γάντια-Είτε και στις δύο περιπτώσεις (γι αυτό και δεν βρέθηκαν όμοια αποτυπώματα)-Είτε βρέθηκε π.χ. αποτύπωμα δείκτη στο ένα αυτοκίνητο και αποτύπωμα αντίχειρα π.χ. στο αλλο και έτσι δεν βγάζουν “ζευγάρι”-Το ίδιο συνέβη και με το γενετικό υλικό. Δεν βρέθηκαν όμοια γενετικά υλικά και αυτό ενδεχομένως σημαίνει ότι ήταν πιο προσεκτικός την δεύτερη φορά. Όπως και να έχει την στιγμή που δεν είναι σεσημασμένος θα ξέρουν οι Αρχές αν έχουν τα αποτυπώματα του δράστη, εάν και εφόσον κάποια στιγμή προσαχθεί ύποπτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφόνος οδηγών ταξί: Οι μαρτυρίες, τα αποτυπώματα και τα μπλόκα της αστυνομίας

Εμπλοκή του εμμονικού δολοφόνου οδηγών ταξί, με τον χώρο, βλέπει η ΕΛΑΣ

Δολοφόνος οδηγών ταξί: Το παρελθόν των θυμάτων ερευνά η αστυνομία

SHARE: