Σκάνδαλο στο υπουργείο Οικονομικών. Συνελήφθησαν υπάλληλοι που εκβίαζαν επιχειρηματία

Meeting of Minister for Finance Gikas Hardouvelis with the representatives of the country`s lenders, at the Greek Ministry for Finance, in Athens, on September 30, 2014 /             ,  ,   30 , 2014
Meeting of Minister for Finance Gikas Hardouvelis with the representatives of the country`s lenders, at the Greek Ministry for Finance, in Athens, on September 30, 2014 / , , 30 , 2014 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Εξαρθρώθηκε σπείρα εκβιαστών μετά από καταγγελία επιχειρηματία. Στο κόλπο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και του υπουργείου Οικονομικών

Έξι άτομα που κατηγορούνται για δωροληψία και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματία συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πρόκειται για μία 68χρονη λογίστρια, τον 74χρονο σύζυγό της, συνταξιούχο υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών, τον 43χρονο γιο της, υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδας, δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ (μία 52χρονη και έναν 44χρονο), καθώς και έναν 54χρονο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών.

Είχε προηγηθεί καταγγελία επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ απαιτούσαν εκβιαστικά, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να "κλείσουν" έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Ειδικότερα, σε συνάντηση στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου της, "μεταφέρθηκε" στον επιχειρηματία η παράνομη απαίτηση των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για καταβολή χρηματικού ποσού, το οποίο τις επόμενες ημέρες συγκεκριμενοποιήθηκε στις 60.000 ευρώ και μετά από διαπραγματεύσεις, μέσω της λογίστριας, διαμορφώθηκε τελικά στις 50.000 ευρώ.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες το πρωί, σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη ο 43χρονος γιος τής λογίστριας, ο οποίος παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, σε προκαθορισμένη συνάντηση, το προσημειωμένο ποσό των 50.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν η λογίστρια και ο σύζυγός της και οι τρεις υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα, ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο ενδιάμεσος παραλήπτης του χρηματικού ποσού και οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, οι οποίοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των χρημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

(Πηγή φωτογραφίας: sooc.gr / Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΑΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network