Σοκ στις φυλακές Μαλανδρίνου. Ισοβίτης δολοφόνησε υπαρχιφύλακα

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑΣ EUROKINISSI

Ισοβίτης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Μαλανδρίνου. "Δεν με αφήνετε να δω τη μάνα μου, θα πάρω τη ζωή ενός από εσάς", είπε πριν επιτεθεί

Άγριο έγκλημα στις φυλακές Μαλανδρίνου, το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τη διάρκεια του κλεισίματος των κελιών.

Ένας ισοβίτης αλβανικής καταγωγής, σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι σε 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο.

Ο ισοβίτης, του κατάφερε τρεις μαχαιριές και του έκοψε την καρωτίδα.

"Δεν με αφήνετε να πάω να δω τη Μάνα μου θα πάρω τη ζωή ενός από σας", φέρεται να είπε, πριν επιτεθεί στον άτυχο υπαρχιφύλακα.

Ο 46χρονος υπαρχιφύλακας (με καταγωγή από το Αγρίνιο) ήταν έγγαμος με δύο παιδιά. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο 'Αμφισσας, εξέπνευσε.

Ο κατάδικος είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση αδείας, η οποία δεν του χορηγήθηκε και θεώρησε υπεύθυνο τον άτυχο υπαρχιφύλακα.

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα στις φυλακές έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας με βάση πληροφορίες για πιθανή αναταραχή λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που έχει σχέση με την σύσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.

Εδώ και μία εβδομάδα περίπου έξω από τις φυλακές του Μαλανδρίνου υπάρχει ισχυρή διμοιρία MAT, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει άνδρες των ΕΚΑΜ.

Τα συλλυπητήρια του Αθανασίου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια, για την δολοφονία του υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, Γεωργίου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε αποτρόπαια σε ώρα καθήκοντος.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε: «Η Ελληνική Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την αντιεγκληματική πολιτική της. Το Κράτος Δικαίου θα λειτουργήσει και οι πολίτες θα αισθάνονται ότι ζουν σε ασφαλή και ευνομούμενη χώρα.

Συνεπώς, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, στοχεύουμε στην εμπέδωση της νομιμότητας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία της ακεραιότητας του προσωπικού των φυλακών».

SHARE:

24Media Network