Σπείρα έκρυβε ναρκωτικά ακόμα και σε δωμάτια της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ

ΑΠΘ - φωτογραφία αρχείου
ΑΠΘ - φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Συνολικά έγιναν 43 συλλήψεις διακινητών, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποίησαν ως "καβάτζες" δωμάτια της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ.

Πραγματοποιήθηκε χθες μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε χώρους εσωτερικά και εξωτερικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην επιχείρηση συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, συνελήφθησαν συνολικά 43 άτομα και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, οπλισμός και χρηματικά ποσά.

Πιο αναλυτικά, αποτέλεσμα της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης ήταν να συλληφθούν 34 μέλη οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για Αλβανούς στην πλειοψηφία τους και πέντε άτομα από Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Σημειώνεται ότι βρέθηκαν ναρκωτικά ανάμεσα σε άλλους χώρους και σε 4 δωμάτια της φοιτητικής εστίας, όπου φοιτητές φιλοξενούσαν τους Αλβανούς, που δεν είχαν καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο και σαφώς δεν ήταν δικαιούχοι.

Μεταξύ άλλων, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμος Β' Πέτρος Τάνος δήλωσε:

« Τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους, εισήγαγαν, μετέφεραν, κατείχαν, διέθεταν και εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες και κυρίως κάνναβη, τόσο εσωτερικά όσο εξωτερικά του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Ειδικότερα, τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος μετέφεραν καθημερινά ποσότητες ναρκωτικών σε χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, οι οποίες διαμοιράζονταν σε επί μέρους ομάδες διακινητών που δρούσαν σε οριοθετημένες περιοχές. Κάθε ομάδα είχε τον “ομαδάρχη” της, που επόπτευε τους διακινητές και την είσπραξη των χρηματικών ποσών από τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ώστε να τα αποδώσουν στα ηγετικά μέλη.

Παρουσία δικαστικών λειτουργών , πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 10 δωμάτια δύο ξενοδοχείων, σε 18 οικίες και σε τέσσερα δωμάτια της φοιτητικής Εστίας του ΑΠΘ, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, περισσότερα από 17 κιλά κάνναβης, σχεδόν 3,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (“σοκολάτα”), 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πάνω από 14.000 ευρώ, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, ένα σπαθί και 2 μαχαίρια.

Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Σε διάφορες περιοχές της πόλης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 7 ακόμη άτομα που εμπλέκονται σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων, ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα φοιτητικής εστίας όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 μικροδέματα κάνναβης, έτοιμα για διακίνηση, δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 30 ετών, καθώς στην οικία τους βρέθηκαν δύο δέματα κάνναβης που ξεπερνούν το ένα κιλό και πλήθος ναρκωτικών δισκίων.

Τέλος συνελήφθησαν ακόμα δύο αλλοδαποί, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια και σε βάρος τους θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Οι συλληφθέντες για τα ποινικά αδικήματα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον».

Μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Υποστράτηγου Νικόλαος Ζησιμόπουλος δήλωσε:

«Στόχος μας η εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός χώρων του ΑΠΘ και επιπλέον η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, η επίτευξη αυξημένων και ουσιαστικών αποτελεσμάτων, αλλά και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Στην επιχείρηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν συνολικά 200 αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν συνολικά 43 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης και οπλισμός».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Θεσσαλονίκη, Ναρκωτικά
SHARE: