Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του διαρρήκτη με τα φυλλάδια για τον κορονοϊό

Περιπολικό της αστυνομίας
Περιπολικό της αστυνομίας EUROKINISSI

Τόσο εκείνος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας προσποιούνταν τους διανομείς φυλλαδίων και έκαναν διαρρήξεις σε σπίτια και διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Στη δημοσιότητα δίνονται κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες Αλβανού κακοποιού, ο οποίος κατηγορείται ότι διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής με το πρόσχημα, ότι μοίραζε ενημερωτικά φυλλάδια για τον κορονοϊό και συνελήφθη στις 28 Απριλίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του δράστη μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας, πατώντας ΕΔΩ.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι την 1-7-2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού  συνόλου, την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και προκειμένου να διαπιστωθούν και να εξιχνιαστούν άδηλες υποθέσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 31χρονος συνελήφθη στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, καθώς λίγο νωρίτερα, είχε προσεγγίσει έναν άντρα, του απέσπασε την προσοχή, προσποιούμενος τον διανομέα διαφημιστικών φυλλαδίων και του αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος μαζί με ομοεθνείς του συνεργούς που αναζητούνται, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, κινούμενοι κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες με αυτοκίνητο, στοχοποιούσαν οικίες και παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία σημεία εισόδου τους, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους μάλιστα, ήταν ότι προκειμένου να προσεγγίζουν, χωρίς να κινούν υποψίες, τις οικίες που είχαν στοχοποιήσει προς διάρρηξη, αλλά και να δικαιολογούν την παρουσία τους σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί από τους ενοίκους, προσποιούνταν τους διανομείς διαφόρων ειδών φυλλαδίων που έφεραν, όπως ενημερωτικά φυλλάδια για τον κορονοϊό ή διαφημιστικών σουπερμάρκετ.

Στην κατοχή του, καθώς και εντός του αυτοκινήτου του και της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φυλλαδίων, κοσμήματα, πορτοφόλια, κινητό τηλέφωνο, διαρρηκτικό εργαλείο και χρηματικό ποσό. Κατασχέθηκε επίσης το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση. Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 22 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Διάρρηξη, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network